0
Košarka

Dan pauze na Eurobasketu, Srbiju u sredu protiv Belgije (17.45h)

Objavljeno: 10.09.13 u 13:51

eurobasket2013

Na Evropskom prvenstvu u košarci koje se održava u Sloveniji utorak je slobodan dan za sve reprezentacije koje su se plasirale u drugu fazu, a takmičenje će se u novoformiranoj grupi E nastaviti u sredu, dok će ekipe iz grupe F utakmice 1. kola igrati tek u četvrtak. Sve utakmice do kraja šampionata biće igrane u ljubljanskoj hali Stožice.

Selekcija Srbije je u drugu fazu takmičenja prenela maksimalna četiri boda za pobede protiv Litvanije i Letonije koje će se uz selekcije Francuske, Ukrajine i Belgije takmičiti sa nama u grupi E. Za sam plasman u četvrtfinale izabranicima Dušana Ivkovića trebalo bi da bude dovoljna pobeda protiv Belgije sa kojom ćemo se sastati u sredu, dok bi uz taj eventualni trijumf za prvo mesto u grupi bilo potrebno da savladamo i Francuze u nedelju (21.00h), bez obzira na ishod duela protiv Ukrajine (petak, 17.45h).

Što se tiče grupe F tamo je prava zamrzlama pošto je samo Italija prenela sva četiri boda, dok je najgora Grčka sa dva, a Slovenija, Hrvatska, Španija i Finska imaju po tri. Očekuje se da Španci ipak zabeleže tri pobede u drugoj fazi i tako prigrabe vrh tabele, dok je za preostala tri mesta otvorena borba.

Grupa E, sreda, 11. septembar:
14.30h Letonija – Ukrajina
17.45h Srbija – Belgija
21.00h Litvanija – Francuska

Tabela: Srbija 4 boda, Francuska 4, Litvanija 3, Ukrajina 3, Letonija 2, Belgija 2

Grupa F, četvrtak, 12. septembar:
14.30h Grčka – Španija
17.45h Slovenija – Italija
21.00h Finska – Hrvatska

Tabela: Italija 4 boda, Španija 3, Slovenija 3, Finska 3, Hrvatska 3, Grčka 2

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter