in , ,

Beograd kandidat za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine

marakana

Neposredno pre isteka roka za podnošenje kandidatura Fudbalski savez Srbije ipak je aplicirao da bude jedan od organizatora Evropskog prvenstva 2020. godine i to na Nacionalnom stadionu u Beogradu za koji još uvek ne postoji ni projekat.

UEFA je nedavno došla na ingenioznu ideju da Evropsko prvenstvo 2020. godine bude održano u 13 gradova širom „starog kontinenta“ s tim da su uslovi da stadion koji konkuriše ima najmanje 50.000 mesta, dok oni koji žele da ugoste polufinalne i finalni meč moraju d aimaju kapacitet od čak 70.000 stolica.

„Aplicirali smo za domaćina EURO 2020, ali tek nam prestoje ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada Beograda i Vlade Srbije, jer država mora da garantuje da je u pitanju ozbiljna kandidatura. U suprotnom, otpadamo već u prvom krugu. Postoje dve opcije, jedna da se adaptira jedan od postojećih stadiona, a druga je izgradnja novog. Za drugu nam je neophodno zemljište, s tim da nam je britanski ambasador u Srbiji Majkl Devenport već rekao da postoji kompanija koja je zainteresovana za taj projekat. UEFA je prvu selekciju gradova zakazala za 25. april naredne godine i do tada bismo morali da obavimo ozbiljne razgovore sa državom“ –  rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković za Blic.

Do sada su kandidaturu pored Beograda podneli Berlin, Rim, Moskva, Madrid, Atina, Lisabon, Pariz, Brisel, London, Amsterdam, Istanbul, Bazel i Zagreb. Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 12. septembar.

hotsport.rs/blic.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Dimitrijević brani titulu

Vodite ga pravo u zatvor (VIDEO)