0
Domaći fudbal

Beograd kandidat za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine

Objavljeno: 10.09.13 u 12:24

marakana

Neposredno pre isteka roka za podnošenje kandidatura Fudbalski savez Srbije ipak je aplicirao da bude jedan od organizatora Evropskog prvenstva 2020. godine i to na Nacionalnom stadionu u Beogradu za koji još uvek ne postoji ni projekat.

UEFA je nedavno došla na ingenioznu ideju da Evropsko prvenstvo 2020. godine bude održano u 13 gradova širom „starog kontinenta“ s tim da su uslovi da stadion koji konkuriše ima najmanje 50.000 mesta, dok oni koji žele da ugoste polufinalne i finalni meč moraju d aimaju kapacitet od čak 70.000 stolica.

„Aplicirali smo za domaćina EURO 2020, ali tek nam prestoje ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada Beograda i Vlade Srbije, jer država mora da garantuje da je u pitanju ozbiljna kandidatura. U suprotnom, otpadamo već u prvom krugu. Postoje dve opcije, jedna da se adaptira jedan od postojećih stadiona, a druga je izgradnja novog. Za drugu nam je neophodno zemljište, s tim da nam je britanski ambasador u Srbiji Majkl Devenport već rekao da postoji kompanija koja je zainteresovana za taj projekat. UEFA je prvu selekciju gradova zakazala za 25. april naredne godine i do tada bismo morali da obavimo ozbiljne razgovore sa državom“ –  rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković za Blic.

Do sada su kandidaturu pored Beograda podneli Berlin, Rim, Moskva, Madrid, Atina, Lisabon, Pariz, Brisel, London, Amsterdam, Istanbul, Bazel i Zagreb. Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 12. septembar.

hotsport.rs/blic.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter