0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Poraz koji ništa ne znači (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.13 u 22:52
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U poslednjem petom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Sloveniji košarkaši Srbije izgubili su od reprezentacije Crne Gore sa 83:76 (19-25 15-12 20-21 29-18). Ovaj poraz međutim praktično ništa ne znači jer se već pre toga znalo da će izabranici Dušana Ivkovića u nastavka takmičenja ići sa prve pozicije u grupi, a sledeći protivnik biće im Belgija.

Oduta možda i ne čudi što na parketu nije bilo previše žara među ‘Orlovima’. Ivković je takođe na ovom meču odmarao najvažnije igrače kapitena Nenada Krstića i Stefana Markovića.

Srbija je bolje otvorila meč zahvaljujući sajno raspoloženom Rašku Katiću koji je u prvoj četvrtini ubacio 11 od ukupno 19 koliko je postigao na utakmici. Međutim čim je i Katić otiša na zaslužni odmor bilo je primetno da mlada petorka Srbije ne može potpuno da parira Crnoj Gori čiji igrači su jednostavno više želeli pobedu kojom se opraštaju od šampionata Evrope.

Utakmica je odigrana pred oko 4.500 gledalaca u Podmežakla areni, a sudili su Španac Huan Arteaga, Italijan Gverino Kerebuh i Slovenac Sašo Petek.

CRNA GORA: Vučević 8, Bakić 2, Su. Šehović 8, A. Popović 10, Se. Šehović 7, Sekulić 6, Ivanović 8, Bjelica 11, Rajs 12, M. Popović, Dubljević 11, Dašić.

SRBIJA: Nedović 5, Nem. Krstić 3, Micić 4, Bogdanović 14, Bjelica 11, Marković, Kalinić 7, Gagić 6, Nen. Krstić, Anđušić 3, Katić 19, Štimac 4.

Tekstualni prenos utakmice:

4/4 Odlepili su se rezultatski po prvom put na meču crnogorski košarkaši u poslednjem periodu i u poslednjih dva minuta ušli su sa +5 (76:71). Izabranici Luke Pavićevića sačuvali su stečenu prednost do kraja ovog meča, a pobedu je u poslednjih 20 sekundi trojkom potvrdio Milko Bjelica za konačnih 83:76 za Crnu Goru.

3/4 Potpuno rezultatski egal utakmica tokom celog trećeg perioda i obe ekipe se smenjuju u vođstvu. Takođe je primetno dosta grešaka u kod jednih i kod drugoh košarkaša. Na kraju ovog period Srbija je ipak uspela da stvori prednost od +4 na kraju je bilo 58:54.

2/4 Nakon što su crnogorski košarkaši stigli na -2 početkom druge četvrtine Ivković je vratio Katića na parket koji donosi prve poene ‘Orlovima’ u ovom periodu. Međutim u sledeća dva napada Crnogorci su sigurni i stužu do 27:27, nakon čeka je Ivković zatražio tajmaut. Nakon perioda izjednačenje igre Srbija dolazi do lakih poena i na 2:15 pre kraja druge četvrtine Pavićević je morao da zatraži tajmaut. Do kraja četvrtine još jednom su Crnogorci poentirali pa se na poluvreme otišlo sa 3 poena prednosti za Srbiju 37:34. Raško Katić predvodi ‘Orlove’ sa 15 poena, Kalinić je postigao 7, a Bjelica 6. Kod Crne Gore Popvić je postiga 6, a Rajs i Dubljević po 5 poena.

1/4 Čvršće je Srbija otovrila meč, dok je kod izabranika Luke Pavićevića vidljiv problem kod motivacije, što je rezultovalo sa več nekoliko lako otvorenih kontri za „Orlove’. Mirnom igrom izabranici Dušana Ivkovića priveli su prvu četvrtinu kraju u svoju korist 25:19, a kod „orlova“ je najefikasniji bio Katić sa 11 poena.

Košarkaška reprezentacija Srbie od 21.00 igra poslednji meču u prvoj fazi takmičenja u grupi B na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Dušana Ivkovića obezbedili su plasman u drugu fazu takmičenja u koju prenose četiri boda, dok Crnogorci pakuju svoje kofere nakon vrlo bledog izdanja na kontinentalnom šampionatu.

Pobedom na ovom meču Srbija bi bila usamljena na vrhu tabele, dok bi u slučaju poraza ‘Orlovi’ imali skor od 3-2 koliko imaju Letonija, Litvanija i BiH.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter