0
Odbojka

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Objavljeno: 08.09.13 u 19:59

odbojkasice-slavlje-srbija-ceska

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj i Švajcarskoj pošto je sa sedam bodova osvojila prvo mesto u grupi D nakon što su u meču 3. kola savladale Poljsku sa 3:1, po setovima 25:18, 25:18, 22:25, 25:21, posle jednog sata i 35 minuta igre.

Odlično je naša reprezentacija otvorila ovaj meč iako oslabljena neigranjem povređene Brankice Mihajlović i već posle 50 minuta igre imala je dva seta prenosti. Međutim, kada su Poljakinje osvojile treći set mnogi su se setili meča protiv Bugarske, a sećanje je bilo još svežije kada su propuštene prve dve meč lopte pri rezultatu 24:19 u četvrtom setu. Za razliku od tog duela u meču protiv Poljakinja materijalizovana je treće meč lopta pa je Srbija izborila direktan plasman u četvrtfinale.

Već u četvrtfinalu naše odbojkašice bi mogle ponovo da se sastanu sa Poljskom koja će u baraž meču odmeriti snage sa trećeplasiranom selekcijom iz grupe B što bi trebalo da bude Belgija ukoliko ne napravi iznenađenje i savlada do sada neprikosnovene Italijanke.

Četvrtfinalni dueli na programu su u sredu 11. septembra, a naš meč je planiran da bude odigran u Cirihu u za sada nepoznatom terminu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter