0
Košarka

Kragujevčani osvojili turnir u Novom Sadu

Objavljeno: 08.09.13 u 22:47

kkradnicki-kragujevac-2013

U finalu turnira „Trofej grada Novog Sada“, košarkaši Radničkog savladali su podgoričku Budućnost 71:68 (17:22, 18:16, 25:18, 11:12) i tako osvojili prvi trofej u predsezoni 2013/2014.

Iako u okrnjenom sastavu, bez reprezentativca Kalinića, povređenog Birčevića, novog centra Jarua i Silija na poštedi, izabranici Miroslava Mute Nikolića uspeli su da se izbore sa ABA ligašem iz Crne Gore i da za klupske vitrine obezbede prvo priznanje.

Najefikasniji među igračima Radničkog bio je Dušan Mlađan sa 20 poena, a dvocifren je bio još Lešić sa 15 pogodaka. Poenteri za pobedu bili su i: Marinović i Dimić – po osam, Jevtović – sedam, Bunić – pet, Janković – četiri i Jović – tri poena. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Sava Lešić iz redova osvajača trofeja, ekipe Radničkog.

Bila je ovo četvrta pobeda Šumadinaca u kontrolnim utakmicama, nakon jučerašnje nad Solnokom i ranije dva trijumfa nad predstavnicima Rumunije.

Sledi par dana treninga u Kragujevcu, a potom i duel sa Partizanom u Beogradu. Okršaj ova dva učesnika poslednjeg Fajnal fora ABA lige zakazan je za sredu 11. septembar. Zatim predstoji sledeći turnir u Laktašima, gde će domaćin biti Igokea, a prvi rival Radničkog je takođe jadranac – slovenačka Krka.

hotsport.rs/kkradnicki.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter