in , ,

Kovačić: Nataša trenutno u stabilnom stanju

Natasa Kovacevic U 18

Zdravstveno stanje srpske reprezentativke Nataše Kovačević, koja je u subotu doživela tešku povredu noge u saobraćajnoj nezgodi u Mađarskoj, je stabilno i očekuje se da sledeće nedelje bude transportovana u Srbiju, izjavio je Tanjugu trener mlađih ženskih kategorija u Košarkaškom savezu Srbije (KŠ) Zoran Kovačić posle razgovora sa njenim roditeljima.

Košarkašice Đera putovale su u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.

Tom prilikom preminuli su tim menadžer Peter Tapodi i trener Fuzi Akos, dok su lekari Kovačevićevoj morali da amputiraju deo leve noge.

„Ona je trentuno u stabilnom stanju, čuo sam se sa njenim roditeljima, operacija je uspela i očekuje se da sledeće nedelje bude transportovana u Beograd“, rekao je Kovačić.

Kovačić je dodao da druga srpska košarkašica Đera Milica Ivanović nije teže povređena.

„Milici nije ništa, malo je ugruvana, nije teže povređena. Ona je izvukla Natašu iz autobusa“, otkrio je Kovačić.

Potpredsednik KŠ zadužen za žensku košarku Ana Joković, koja je već krenula na put kako bi obišla povređenu košarkašicu, poručila je da će nacionalni savez učiniti sve da joj pomogne.

„Na putu sam za bolnicu, videćemo kakvo je stanje, čujem da je Nataša imala bolove. Savez će, zajedno sa državom, preduzeti sve što je potrebno da se mladoj košarkašici pomogne“, rekla je Joković.

Ministar sporta i omladine u vladi Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da će država učiniti sve kako bi pomogla košarkašici Nataši Kovačević, koja je u subotu teško povređena u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj.

„Ovo je velika tragedija, pre svega za Natašu, kojoj je amputirana noga i njenu porodicu. Pred njom je sada težak period oporavka, ali nadam se da će uspeti da se izbori i oporavi. Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici da pravaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo da uradimo“, rekao je Udovičić Tanjugu.

Nataša Kovačević je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a ovog leta učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji.

Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

hotsport.rs/tanjug.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Krunićeva osvojila titulu u Trabzonu

Vidalu novi ugovor