0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EP: Hrabro na Letonce (17.45h)

Objavljeno: 08.09.13 u 10:53
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkašima Srbije dobro je došao dan odmora na Evropskom prvenstvu u Sloveniji posle poraza od Makedonije u 3. kolu B grupe.

Srbija je u prva dva kola trijumfovala protiv Litvanije (63:56) i Bosne i Hercegovine (77:67), ali je potom usledio poraz od Makedonaca (75:89).

Izabranici Dušana Ivkovića večeras nastavljaju takmičenje utakmicom protiv Letonije koja je u prva dva kola ostvarila dve pobede, nad BIH (86:75) i Crnom Gorom (73:72), a potom, kao i naša selekcija, doživela poraz u 3. kolu od Litvanije (59:67).

Naši košarkaši su na početku Eurobasketa ostavili odličan utisak, pogotovo u odbrani. Međutim, igra u odbrani se protiv južnog suseda potpuno raspala što je rezultiralo ubedljivim porazom.

Selektor Ivković je optimističan pred nastavak takmičenja.

„Da mi je neko ponudio dve pobede iz tri meča, sigurno je da bih to vrlo rado prihvatio. Međutim, nema razloga za strah. Trebalo bi da se vratimo svojoj igri i ne smemo da pričamo o strahu. Svako ko ima definisanu ulogu moraće da je odigra i to je to“, rekao je Ivković.

Iskusni stručnjak je potom analizirao narednog protivnika.

„Naša odbrana protiv letonskog tima, koji ima dobro postavljenu igru i odlične šutere, mora biti jasno definisana. Pogotovo u odbrani „jedan na jedan“ i „dva na dva“. Takođe, vrlo je važno što Letonija dobro igra zonsku odbranu, koja se adaptira prema proitvničkom napadu. To rade na određeni način, što možemo da rešimo pravljenjem dobrih trouglova i hrabrijom igrom“, zaključio je Ivković.

Stefan Marković je na meču protiv Makedonije doživeo povredu, ali na svu sreću nije reč o težoj povredi i on će biti spreman za duel sa Letoncima.

Meč između Srbije i Letonije je na programu od 17.45 časova.

4. kolo

B grupa (Celje)
14.30h Bosna i Hercegovina – makedonija
17.45h Srbija – Letonija
21.00h Litvanija – Crna gora

Tabela: Litvanija 2/1, Letonija 2/1, Srbija 2/1, Makedonija 1/2, Crna Gora 1/2, Bosna i Hercegovina 1/2.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter