0
ATP

Novak u finalu, Vavrinka pao posle maratona

Objavljeno: 07.09.13 u 22:31

Serbia's Novak Djokovic plays a shot aga

Novak Đoković se plasirao u finale US Open-a pošto je u neverovatno uzbudljivom meču savladao Stanislasa Vavrinku sa 3:2, po setovima 2:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3, 6:4! Ovo je 12. Gren Slem finale u karijeri za Novaka Đokovića, a ostaće i prvi na ATP listi šta god da uradi u finalu gde čeka boljeg iz duela Nadal – Gaske.

Fantastičan meč smo gledali na Artur Ešu, Vavrinka je uradio sve što je mogao, ali to jednostavno nije bilo dovoljno da se izbaci Đoković. Za istoriju su igrali ova dva tenisera, a jedan gem su igrali čak 21 minut.

Đokoviću je ovo peto finale na US open-u, dokazao je da je najbolji, a Stanislas Vavrinka je igrom na današnjem meču pokazao da zaslužuje da bude i u Top 5 ove sezone.

Ceo tok meča možete pogledati ispod:

5. set

Odmah je Đoković dobro počeo i na servis rivala imao 30:0, ali je Vavrinka uspeo da dođe do vođstva u poslednjem setu. Do prve brejk lopte dolazi Đoković u trećem gemu i to posle 40:30 za Vavrinku koji pravi duplu servis grešku i zatim neiznuđenu grešku, ali nije iskoristio prvu. Dobio je zatim još dve brejk prilike, uz još jednu duplu servis grešku, ali ni nju ne koristi. Jedan od dužih gemova doneo je Novaku i četvrtu brejk loptu, koju takođe ne koristi. Gem se nastavio i imao je Vavrinka četiri gem lopte koje nije iskoristio. Peta brejk lopta za Đokovića, ali Vavrinka se ne da… Deveto izjednačenje!

Ovaj gem je trajao 21 minut, a na kraju ga je dobio i to posle 12 izjednačenja Stanislas Vavrinka.

Novak bez problema dobija svoj servis gem i dolazi do 2:2.

I u petom gemu konačno Đoković pravi brejk i dolazi do 3:2. Iskoristio je tek treću brejk šansu u ovom gemu. U sledećem gemu je potvrđen brejk prednosti, Novak sve bliži finalu.

Vavrinka je uspeo da dođe do 5:4, ali ništa više od toga, Novak je rutinski dobio svoj servis i plasirao se u finale!

4.set

Start seta kakvom smo se svi samo nadali. Novak dobija svoj servis, a zatim pravi brejk i dolazi do 2:0! Vavrinka je polomio reket… Novak je potvrdio brejk i došao do 3:0. Vavrinka konačno dobija gem u četvrtom setu i smanjuje na 1:3. Ali je i ovde imao dosta muka i vidi se da je umoran Švajcarac.

Vavrinka kod rezultata 4:1 traži medicinski tajm-aut… Đoković nije zadovoljan. Vratio se Švajcarac i smanjio na 4:2. Vavrinka je uspeo da ostane u setu na svoj servis i dođe do 5:3, a sada će Novak servirati za 2:2. I uspeo je – 6:3.

3. set

Vavrinka je napravio tri neiznuđene greške u prvom gemu, Novak je imao pbrejk loptu, ali je Švajcarac uspeo da dobije svoj servis gem i povede. Bez brejka na obe strane, Vavrinka vodi sa 3:2. Kod rezultata 3:3 imao je Novak dobru priliku da oduzme servis rivalu, lai to nije uspeo. A u sledećem gemu Vavrinka pravi brejk i to sa nulom!

Uspeo je Vavrinka da dobije i naredni gem i dođe do prednosti od 2:1 u setovima. Đoković je imao priliku da kod 30:30 dođe do brejk lopte, ali je napravio pogrešnu procenu u želji da skrati poen.

2. set

Novak je dobro počeo i sigurno došao do prvog servis gema. Nadamo se da se neće desiti ista stvar kao u prvom setu kada je isto počelo… Imao je Novak opet 30:0 na servis protivnika, ali Švajcarac je neumoljiv danas i opet sa četiri uzastopna poena dolazi do izjednačenja. Nema brejka u drugom setu, Đoković vodi 2:1.

Najduži gem na meču bio je četvrti u drugom setu, a na kraju ga je ipak dobio Vavrinka, iako je Novak imao prilika za brejk… Prvi brejk u drugom setu opet pravi Vavrinka i vodi sa 3:2 posle još jednog sjajnog gema i igre kakvu smo uglavnom navikli da vidimo od Federera, a ne od njega.

Potvrdio je brejk prednosti Vavrinka i na svoj servis i došao do 4:2. Novak uspeva da uzme svoj servis, a da zatim i vati brejk i dođe do 4:4! Rutinski uzima Novak svoj servis gem i dolazi do 5:4. Najlepši poen je viđen u desetom gemu drugog seta, osvojio ga je Đoković, ali je nažalost Vavrinka došao do 5:5. I naredna dva gema bez brejka, igraće se taj-brejk. Novak je do sada dobio šest od sedam taj brejkova protiv Vavrinke.

Novak je napravio prvi mini brejk, ali se Švajcarac odmah vratio i izjednačio na 2:2. Ali Novak opet pravi mini brejk i to posle dvostruke servis greške Vavrinke, 4:2. Novak dobija taj-brejk sa 7:4 i dolazi do 1:1 u setovima. Igra se već sat i 43 minuta.

1. set

Počeo je meč, Đoković bez igubljenog poena dobija svoj servis, ali i Vavrinka rutinski dobija svoj servis sa jednim izgubljenim poenom. U trećem gemu Vavrinka pravi brejk, koristi drugu brejk loptu, a Đoković je imao pet neiznuđenih grešaka uz jednu duplu servis grešku. U narednom gemu Novak je imao dobru priliku i 0:30, ali je Vavrinka odigrao odlično u naredna četiri poena i povtrdio brejk prednosti.

Vavrinka pravi i drugi brejk, slaba igra Đokovića na startu meča, napravio je još jednu duplu servis grešku, a Švajcarac igra fenomenalno, baš kao što je činio protiv Mareja. Sada je 4:1. Uspeva Novak da vrati jedan brejk u narednom gemu i to posle još jednog veoma dugačkog servis gema Vavrinke. Ali slede još dve duple servis greške Đokovića i Vavrinka dolazi do trećeg brejka u prvom setu i 5:2! Novak je do sada napravio četiri duple servis greške! Prvi set je trajao samo 30 minuta, Vavrinka ga dobija sa 6:2.

Novak Đoković se u polufinalu US Open-a sastaje sa Stanislasom Vavrinkom, koji je u četvrtfinalu razbio Endija Marija. Švajcarac želi osvetu za Melburn, ali Novak želi da sačuva mesto broj 1, što će sigruno učiniti ako se plasira u finale, gde će verovatno biti i Rafael Nadal, koji u drugom polufinalu igra sa Gaskeom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter