0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Pešić o Nedoviću: Danas u NBA igraju i manje kvalitetni igrači

Objavljeno: 07.09.13 u 13:59
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Svetislav Pešić je bio jedan od trenera Crvene zvezde kada je u ekipi bio Nemanja Nedović, a poznato je da je imao „sukobe“ sa publikom oko minutaže sadašnjeg beka reprezentacije. Nedović je otišao u Lijetuvos, a sada je i u NBA ligi.

„Njegov angažman u NBA je nebitan, to mi previše ne znači. Danas u Americi mogu da igraju i manje kvalitetni igrači, a pravi NBA igrači su Divac i Stojaković. Njih dostići dug je put. Njegov razvoj je shodno potencijalu očekivan, uvek se znalo da je talentovan, ali ja nisam mogao da čekam kad će da dođe do izražaja. Nije ostao da igra u Zvezdi iako je imao talenat i mladost, iako smatram da mora još da radi da bi postao igrač.

On je u Zvezdi promenio deset trenera i deset uprava i u takvim uslovima dobro da je ostao živ i zdrav. Taj razvoj u Srbiji je pomalo usporen, jer jedan trener ne može da vodi računa o razvoju jednog igrača. Ako taj talenat ne kanališete do pobede, već na razbijanje tima i igrača, onda nikada neće postati ono što želite. Ne bi trebalo biti euforičan i nestrpljiv, tu mislim na Nedovića i Bogdanovića, voleo bih više da pričamo o razvoju Bjelice.“

hotsport.rs/blic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter