0
Fudbal

Trifunović: Srpski treneri donose kvalitet kineskom fudbalu

Objavljeno: 06.09.13 u 12:37

milos-trifunovic-kina

Šampionat Kine ulazi u samu završnicu, a fudbaleri Liaoninga predvođeni Milošem Trifunoviću nadaju se odličnom finišu sezone. Posle sezone u kojoj je u poslednjem kolu obezbedio opstanak, Liaoning je sada pri vrhu tabele, a iako je mnoge to iznenadilo, same igrače tog kluba nije.

„Imali smo odlične pripreme, dobro smo radili, klub je doveo prava pojačanja, tako da smo svi zadovoljni stanjem na tabeli“ – rekao je Trifunović.

Sedam kola pre kraja, Liaoning drži sedmu poziciju na tabeli, a Trifunović ističe da se u klubu ne zanose, ali da znaju šta im je cilj.

„Teško da možemo da se uključimo u borbu za Ligu šampiona, konkurenti su nam timovi sa mnogo većim budžetima i odličnim igračima. Dosta je velika konkurencija, svaki tim ima odlične strance i igrače sa sjajnim karijerama. Kinezi svake godine sve više ulažu novac u dovođenje igrača iz vrhunskih svetskih timova. Ako budemo na kraju sezonu među najboljih pet timova, svi ćemo biti zadovoljni“ – naglasio je Trifunović.

Poslednjih godina veliki broj srpskih trenera preselio se u Kinu, a poslednji među njima je Goran ‘Plavi’ Stevanović, koji je ove nedelje preuzeo Ćingdao Đonon. Trifunović ističe da Kinezi dosta cene naše stručnjake, a nada se da će uskoro još neko srpskih fudbalera odlučiti da se okuša u toj ligi.

„Skoro polovinu lige treniraju srpski treneri. Koliko vidim, svi klubovi su zadovoljni kako oni rade i sigurno su poboljšali kvalitet kineskog fudbala. Što se tiče igrača, tu smo Jevtić, Stojanović i ja, i nadam se da svojim igrama i ponašanjem možemo da otvorimo vrata još nekim igračima“ – rekao je Trifunović.

Bivšem fudbaleru Crvene zvezde ugovor sa Liaoningom ističe na kraju sezone, a za sada nema naznaka gde bi mogao da nastavi karijeru.

„Ističe mi ugovor krajem decembra, nemam ništa protiv da ostanem i dalje u Kini. Ipak, u ovom trenutku se ništa ne zna, videćemo kada počne prelazni rok šta će se dešavati“ – istakao je Trifunović.

U narednom kolu kineske Superlige, Liaoning gostuje Vuhanu 14. septembra od 9.35 po našem vremenu.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter