in , ,

Trajković: Rvanje će ostati na Olimpijskim igrama

rvanje

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je danas da veruje da će rvanje ostati na Olimpijskim igrama, dva dana uoči sednice Međunarodnog olimpijskog komiteta na kojoj će se definitivno odlučiti o statusu ovog sporta, prenosi Tanjug.

„Rvanje će ostati u porodici olimpijskih sportova, u to nema sumnje. Ipak, sa netrpljenjem očekujem vesti iz Buenos Airesa a siguran sam da će predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović sa svojim timom uspeti u nastojanjima da održi rvanje u porodici olimpijskih sportova, gde mu je i mesto“, rekao je Trajković.

On je naglasio da je „rvanje najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji a rvački poslenici u našoj zemlji, kao i širom sveta su za ostanak rvanja. Pre nekoliko dana parlament Bugarske je pružio podršku da rvanje ostane u porodici olimpijskih sportova, a to su uradili i u Turskoj, Rusiji, SAD i mnogim drugim zemljama“.

Prvi čovek RŠ istakao je da je priprema za prezentaciju trajala skoro pola godine.
„Obavešten sam od strane Nenada Lalovića da se prezentacija rvanja i Svetske rvačke federacije za sastanak u Buenos Airesu pripremala gotovo pet meseci i da će sve uraditi da rvanje ostane gde mu je i mesto“, rekao je Trajković.

hotsport.rs/tanjug.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

I odbojkaši poraženi od Bugara

Terzić: Nije toliko strašno… (VIDEO)