in , ,

Popović kapiten Alijage

 Petar Popović

Srpski košarkaš Petar Popović ovog leta je pojačao redove turske Alijage i ističe da je prezadovoljan uslovima u novom klubu. Popović je potpisao jednogodišnji ugovor sa Alijagom, a dobio je i veliku čast da bude kapiten tima.

„Od momenta kada sam stigao, svi se maksimalno trude da ugode stranim igračima. Veliki broj ljudi radi u klubu i vode računa i o najsitnijim detaljima“ – istakao je Popović.

Biti izabran za kapitena je velika čast u svakom klubu, a posebno još ako ste uz to i stranac.

„U razgovoru trenera i igrača odlučeno je da ja kao najstariji i igrač sa najviše inostranog iskustva budem kapiten. To je velika čast, posebno što sam strani igrač. S druge strane, to će biti i velika obaveza“ – naglasio je Popović.

Alijaga je prethodnu sezonu završila na 11. poziciji turskog šampionata, a ovog leta ekipu je preuzeo mladi stručnjak Hakan Demir, koji je do sada radio u Mersinu, Bešiktašu i Karšijaki, a stiže iz Erdemira.

„Tim predstavlja mešavinu iskusnih stranaca i mladih domaćih igrača, uz odličnog turskog trenera. Mislim da možemo da prebacimo ambicije kluba, a to je plej-of“ – rekao je srpski košarkaš.

Nova sezona u turskom šampionatu počinje krajem septembra, a Popović očekuje da do tada bude u odličnoj formi.

„Prvi deo priprema smo završili na turskoj planini Bolu, a sada nastavljamo sa pripremnim utakmicama i turnirima. Do početka sezone je ostalo još 25 dana, tako da ću biti maksimalno spreman, pošto sam u Tursku stigao već dobro pripremljen“ – naglasio je Popović.

hotsport.rs/sem

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Štimac baca sve karte na napad

Belgijanci žele da Vilmots ostane selektor