0
Košarka

Na redu su Makedonci (21.00h)

Objavljeno: 06.09.13 u 09:53

eurobasket2013

U petak će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji biti igrane utakmice 3. kola u grupama A i B, a selekcija Srbije će za protivnika imati selekciju još jedne komšijske države BJR Makedonije koja je u prva dva meča upisala oba poraza (nezasluženo).

Makedonci su kao i na prethodnom šampionatu na kojem su osvojili četvrto mesto pokazali da su vrlo nezgodan protivnik svakoj reprezentaciji pa samim tim ni izabranicima Dušana Ivkovića neće biti lako da dođe do treće pobede. Ukoliko „orlovi“ i danas trijumfuju gotovo sigurno će biti učesnici druge faze takmičenja.

Pored naše utakmice u grupu B ćemo imati još jedan balkanski derbi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kojem bi naše nekadašnje „drugo oko u glavi“ trebalo da pokaže da je kvalitetniji tim i da tim Ace Petrovića već nakon tri dana takmičenja pošalju kući. Na programu je i duel dve selekcije sa Baltika u koji sa prednošću ulazi Letonija koja na iznenađenje svih za razliku od Litvanije ima na svom kontu oba trijumfa.

Jdina selekcija u grupi A koja posle dva kola ima maksimalan učinak nije ni Francuska ni Nemačka već Ukrajina koja će se u današnjem meču sastati upravo sa „pancerima“ koji su nakon veličanstvene pobede nad „galskim petlovima“ kiksnuli u duelu sa Belgijom. Francuzi drugu pobedu jure u duelu sa Izraelom koji je jedini u grupi bez trijumfa, dok će pobednik duela između Belgije i Velike Britanije zadržati šanse za plasman u drugi krug.

3. kolo:

Grupa A:
14.30h Nemačka – Ukrajina
17.45h Belgija – Velika Britanija
21.00h Francuska – Izrael

Tabela: Ukrajina 2/0, Francuska 1/1, Belgija 1/1, Nemačka 1/1, Velika Britanija 1/1, Izrael 0/2

Grupa B:
14.30h Crna Gora – Bosna i Hercegovina
17.45h Letonija – Litvanija
21.00h Srbija – BJR Makedonija

Tabela: Srbija 2/0, Letonija 2/0, Crna Gora 1/1, Litvanija 1/1, BJR Makedonija 0/2, Bosna i Hercegovina 0/2

Za grupe C i D petak je slobodan dan.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter