0
ATP

Đoković lagano do polufinala Ju Es Opena

Objavljeno: 06.09.13 u 05:11

novak-djokovic-crno-usopen

Četrnaesti put uzastopno Novak Đoković će igrati u polufinalu nekog od Gren slem turnira pošto je u četvrtfinalu Ju Es Opena savladao Rusa Mihaila Južnjija sa 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 3:6, 6:0, posle dva sata i 34 minuta igre.

Jedan brejk u prvom i dva u drugom setu bili su dovoljni da Đoković posle manje od sat i op vremena igre povede sa 2:0 i činilo se u tom trenutku da će lagano dobiti i ovaj meč, međutim da ne bude tako pobrinuo se ćudljivi Rus koji nije želeo tek tako da se preda pa je u trećem setu zaigrao nešto bolje. Istina u tom delu igre i Novak je pravio više grešaka čime je doprineo da meč ode u četvrti set.

Međutim, da ne bi bilo nikakve dileme ko je bolji igrač i da se ne bi igrao odlučujući set Novak je se uozbiljio u četvrtom koji je dobio bez izgubljenog gema iskoristivši tri od pet brejk lopti, a sa druge strane Južnjiju nije dozvolio nijednu priliku da mu oduzme servis.

Švajcarac Stanislas Vavrinka biće protivnik Novaka Đokovića u polufinalnom meču, pošto je u prvom današnjem četvrfinalnom duelu počistio sa terena branioca titule Endija Mareja, i ujedno poslednja prepreka ka odbrani prvog mesta na ATP listi pošto će Srbin samim plasman u meč za titulu bez obzira na učinak Rafaela Nadala i posle ovog turnira ostati na vrhu rang liste profesionalnih tenisera.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter