0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

‘Plavi’ otišao u Kinu

Objavljeno: 05.09.13 u 09:57
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Srpski fudbalski trener Goran Stevanović preuzeće člana kineske Super lige Ćingdao Đonon, nakon kratke, ali rezultatski uspešne epizode u grčkoj Veriji.

Stevanović je za samo dva meseca postigao izvanredan rezultat sa Verijom što nije prošlo nezapaženo, pogotovo među grčkim ekipama koje su ga želele po svaku cenu. Najveće interesovanje pokazao je Aris, ali „Plavi“ na kraju nije mogao da odoli izvanrednoj finansijskoj ponudi Kineza.

-Ja sam čovek koji voli izazove. Moj prevashodni cilj će biti da obezedim opstanak u eliti. Neće biti lako, ali verujem da ću pozitivno uticati na igrače i ekipu i da ćemo stići do cilja – rekao je Stevanović.

Ćingdao Đonon sedam kola pre kraja prvenstva zauzima 13. poziciju od ukupno 16 ekipa, uz utakmicu manje. Novi tim srpskog stručnjaka je upravo eliminisan iz četvrtfinala Kupa, a u Super Ligi ne zna za pobedu čitavih 12 kola, još od maja ove godine. Očekuje se da će Stevanović uspeti da probudi tim koji je sezonu sjajno započeo, sa četiri pobede u prvih pet kola, ali koji je na narednih 17 mečeva zabeležio samo jedan trijumf.

Popularni ‘Plavi’ je tokom svoje trenerske karijere najviše uspeha ostvario vodeći Partizan i nacionalni tim Gane, a takođe je bio asistent selektora reprezentacije Srbije i Crne Gore tokom tri godine, kao i trener Čukaričkog i Železnika.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter