0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Rašović: Ni ‘tornado’ nam ne može ništa

Objavljeno: 04.09.13 u 12:10
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Pauza u nacionalnom šampionatu pravo je vreme da se sumiraju utisci o startu sezone koji za Partizan nije bio najuspešniji, prvo mesto na tabeli posle četiri odigrana kola teško da može da zaceli rane posle eliminacije iz Lige šampiona i Lige Evrope. Crno-belima je preostalo da jurišaju na sedmu uzastopnu titulu što je svakako legitiman cilj, ali je to daleko od očekivanja navijača čega je svestan i trener Vuk Rašović koji je se intervjuu za Sport osvrnuo na sve spomenuto.

„Bilo bi sjajno da se na titulu šampiona nadovezao i plasman u neko od evropskih takmičenja, ali nedostajao nam je poslednji korak, možda i malo više sreće da vežemo uspehe. Priželjkivali smo bar Ligu Evrope, no, nije se dalo iz raznoraznih razloga. Prelazni rok je bio turbulentan, ostavilo je traga u nevreme po ekipu. Posle svega, pozitivno je to što smo na prvom mestu u Superligi, koja će, uz Kup Srbije, biti naša preokupacija u sezoni“ – započeo je svoje izlaganje Rašović.

Da je prelazni rok u većoj meri okončan 15 dana ranije, nego što jeste, smatrate li da bi i epilog kvalifikacija bio drugačiji?

„I da sam imao tim na okupu ranije, ne verujem da bi to nešto promenilo. U okolnostima u kojima smo bili, kada sve analiziram, koštale su nas u nekim momentima sitnice, a u nekim greške, koje ne smeju da se dogode u Evropi. Pre svega mislim na utakmice sa Ludogorecom, u kojima smo imali sudbinu u rukama. Jeftini golovi iz prvog meča su skupo plaćeni, pa ni odlična igra u revanšu nije pomogla. Uz to, nismo pogađali iz izglednih prilika. Psihologija je učinila svoje.“

U Partizanu se verovatno spremaju velike promene, ali sve te priče o turbulencijama u rukovodstvu kluba ne dotiču previše Rašovića.

„Ni najmanje ne brinem zbog toga, jer sam odrastao u Partizanu i znam kako klub funkcioniše. Dajem sebe 100 odsto u poslu koji mi je poveren, kao i moj stručni štab, a koliko ću ostati na klupi, odlučuju čelnici kluba koji su me angažovali. Ne osećam nikakav pritisak, jer sam sa tim od prvog treninga kao klinac navikao da živim, radim i trudim se da i iz ekipe, kao i iz sebe lično, izvučem maksimum“ – kaže Rašović.

Njegov prethodnik na klupi crno-belih Vladimir Vermezović je često napominjao da klub vodi bitku na terenu, ali i van njega, sa – „spoljnim faktorima”.

„Na mene ti faktori ne utiču. Na klub verovatno, jer je tako decenijama bilo i uvek će da bude. Bitno mi je da mi budemo pravi, da ekipa deluje dobro i pobeđuje, jer kada je tako ni „tornado” vam ne moža ništa“ – kaže trener Partizana.

hotsport.rs/sport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter