0
Fudbal

Grci se interesuju za ‘Plavog’

Objavljeno: 02.09.13 u 12:06

 goran-stevanovic

Srpski fudbalski stručnjak Goran Stevanović podneo je prošle nedelje ostavku na mesto trenera grčke Verije. Stevanović je svoju odluku obrazložio činjenicom da mu je u klub bilo dovedeno više igrača bez ikakvih konsultacija sa njim, ali je uprkos tome uspeo da ostavi sjajan utisak na startu prvenstva.

„Plavi“ je sa finansijski vrlo skromnom ekipom, posle dva kola zauzimao drugo mesto, čime je privukao veliko interesovanje drugih grčkih timova. Takođe, za „Plavog“ se interesuje i jedan kineski klub.

Stevanović je po ličnom izboru u klub doveo samo Mrdakovića i Ostojića, za koje se ispostavilo da su pun pogodak. Srpski trener je tako pokazao da ima izvanredan talenat za pravljenje dobrog sastava i njuh za dobre igrače.

„Mislim da sam uspeo da izvučem maksimum iz ekipe u datim uslovima, žao mi je što projekat nije mogao da se nastavi“ – smatra Stevanović, koji je u ova dva meseca pokazao šta ume i koliko vredi.

Srpski stručnjak kaže da mu izuzetno prija interesovanje nekoliko grčkih klubova posle odlaska iz Verije. To je potvrda izuzetno kvalitetnog rada i velikog potencijala koji mladi stručnjak poseduje.

„Od trenutka kada sam saopštio odluku, nekoliko zainteresovanih klubova se javilo u želji da preuzmem njihove ekipe. Videćemo šta će biti u narednim danima. Pregovori traju, pa postoji mogućnost da novi angažman dobijem posle samo par nedelja pauze“ – ističe Stevanović.

Tokom trinaestogodišnje trenerske karijere Stevanović je najznačajnije rezultate ostvario na klupama Partizana i reprezentacije Gane. Sa „crno-belima“ kao glavni trener je sarađivao osam meseci i za to vreme je u u domaćim takmičenjima doživeo samo jedan poraz, uz veoma dobar rezultat u evropskom takmičenju. Kao selektor Gane, odveo je reprezentaciju do polufinala Kupa afričkih nacija. Takođe je kao asistent selektora Ilije Petkovića, imao je značajan doprinos u plasmanu reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetsko prvenstvo 2006, a radio je i kao glavni trener Železnika.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter