0
Fudbal

Borovčanin pozvao na fer i korektno navijanje

Objavljeno: 02.09.13 u 20:19

photo-1024x693

Državni sekretar za omladinu Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin pozvao je danas publiku da fer i korektno navija na predstojećoj fudbalskoj utakmici između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.

„Sport je u prošlosti bio zloupotrebljen za razdvajanje ljudi i naroda na prostorima bivše Jugoslavije i jedan od povoda za njihove kasnije sukobe. Predstojeća utakmića može biti povod za povezivanje država i naroda, a sport ponovo imati ulogu da povezuje, spaja i miri. Pozivam sve navijače da ostanu u kategoriji navijača i da zajedno pošaljemo poruku, ne samo svetu, veći i deci i mladima da su sportski stadoni u Srbiji mesta bezbednog okupljanja normalnih ljudi“, rekao je Borovčanin, navodi se u saopštenju.

Borovčanin je istakao da je „utakmica između Srbije i Hrvatske prilika da svetu pokažemo koliko volimo svoju zemlju“.

„Svaki oblik huliganizma i ispoljavanja nacionalne mržnje doprineće sankcijama našem fudbalu od strane međunarodnih federacija FIFA i UEFA, a ne treba zaboraviti i na položaj naših sunarodnika koji žive u Hrvatskoj. Država, sport, igrači na terenu i navijači na tribinama imaju priliku da budu jedinstveni u promovisanju Srbije u svetu, kao zemlje sporta, fer odnosa i tolerancije“, poručio je Borovčanin.

Utakmica A grupe kvalifikacija za SP između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra u Beogradu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter