0
Fudbal

FSS:Navijači da se pridrzavaju pravila na meču sa Hrvatima

Objavljeno: 01.09.13 u 20:32

srbija-hrvatska

Fudbalski savez Srbije (FSS) upozorio je danas navijače na neophodnost pridržavanja predviđenih pravila pre i za vreme utakmice protiv selekcije Hrvatske u Beogradu, u kvalifikaciojama za prvenstvi sveta.

FSS je preko svog sajta podsetio da je potpisanim sporazumom sa Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) dogovoreno da nacionalni savezi na gostovanjima ne vode svoje navijače i, u skladu s tim, gostujućim navijačima nije dozvoljen ulazak na stadion Crvene zvezde, gde će utakmica biti odigrana.

„U slučaju eventualnog lociranja navijača HNS na tribinama stadiona, isti će odmah biti udaljeni, uz naknadno pokretanje postupka za zakonsku odgovornost. Samo navijači reprezentacije Srbije, uz validnu ulaznicu, mogu prisustovati utakmici, a ulaznice se isključivo mogu prodati na zvaničnim mestima, odnosno ustupiti samo navijačima domaće reprezentacije“, saopštio je FSS.

Dodaje se da se nosiocem ulaznice smatra lice koje je neposredni kupac i na način i mestima koje je odredio FS S, a jedno lice može kupiti najviše četiri ulaznice.

FSS upozorava da ne daje saglasnost nosiocu ulaznice da prenese prava njenog korišćenja licu kome je iz bezbednosnih razloga zabranjeno prisustvovanje na fudbalskim utakmicama ili da preprodaje ulaznice.

Uz obaveštenje da će svakom kupcu ulaznice biti uzeti lični podaci, FŠ naglašava da navijači moraju da se pridržavaju opštih uslova, odnosno pravila ponašanja na stadionu propisana zakonom i propisima FSS.

„FSS i HNS ovlašćeni su da izvrše kontrolu ulaznica, a uz pomoć policijskih službenika i da obavljaju identifikacijsku proveru nosioca, odnosno korisnika ulaznice prilikom ulaska na stadion. Ukoliko pravila ne budu poštovana, ulaznica će se automatski proglasiti nevažećom, njenom donosiocu biće uskraćena mogućnost ulaska na stadion ili će biti udaljen, a FS S u tom slučaju neće refundirati vrednost te ulaznice“, stoji u saopštenju FSS.

Utakmica A kvalifikacione grupe za svetskog prvenstvo između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra na stadionu Crvene zvezde od 20.45 sati.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter