0
Ostali sportovi

Dudaš treći u Amsterdamu

Objavljeno: 31.08.13 u 23:23

 mihail-dudas-1344294073-194873

Najbolji srpski višebojac Mihail Dudaš zauzeo je treće mesto u troboju održanom u Amsterdamu i samo ga je povreda lože sprečila da dođe do boljeg plasmana.

Dudaš je posle takmičenja na 110 metara prepone, u skoku motkom i bacanju kugle sakupio 2.360 bodova. Na mitingu je trijumfovao domaći takmičar Pele Ritveld sa 2.491 bodom, dok je drugo mesto zauzeo Belgijanac Nils Pitomvils sa 2.458 bodova.

„Takmičenje je bilo veoma lepo. Osim povrede lože, zaista sam uživao u događaju i pokušao sam da dam sve od sebe. Zadovoljan sam trećim mestom, iako mislim da sam mogao možda i bolje“ – rekao je Dudaš posle takmičenja.

U prvoj disciplini, 110 metara prepone, Dudaš je bio treći u vremenu od 14.74 sekundi, iza dvojice holandskih atletičara Elka Sintnikolasa i pobednika mitinga. U skoku motkom je bio odličan, drugi, sa preskočenih 4,60 metara, iza Rudija Burginjona iz Francuske. Na kraju, u bacanju kugle je bio treći, sa 13,35 u poslednjem pokušaju, iza Sintnikolasa i Burginjona.

Dudašu je troboj u Amsterdamu poslužio kao odlična priprema za poslednji desetoboj sezone koji ga čeka u Francuskoj za dve nedelje.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter