0
Fudbal

Mišelova nulta tolerancija

Objavljeno: 30.08.13 u 15:53

Par7517004.512

Predsednik Evropske fudbalske unije  Mišel Platini rekao je danas da će svaki ispad navijača na utakmici između Srbije i Hrvatske biti najstrožije kažnjen.

„UEFA je preduzela jake mere protiv suzbijanja rasizma i huliganizma na ovim prostorima. U saradnji s predsednicima hrvatskog i srpskog saveza, Davorom Šukerom i Tomislavom Karadžićem, krenuli smo u akciju nulte tolerancije, a svaki rasistički ispad strogo će se kažnjavati. Prva utakmica Hrvatska – Srbija bila je super organizovana, trebalo bi to da se ponovi i u Beogradu. Neću doći, u Beograd, jer ne bi bilo politički korektno s obzirom da nisam bio ni u Zagrebu“, kazao je Platini za hrvatski list 24 sata.

Nekadaînji veliki francuski fudbaler naveo je da načelno podržava ideju o formiranju regionalne lige.

„Ja sam za osnivanje zajedničke lige. Razlog je novac, a nacionalne lige u tome vide finansijsku isplativost. Ne vidim razlog zašto se ne bi osnovala, ali pitanje je koliko su nacionalni Savezi na to spremni“, kazao  je Platini.

Utakmica A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra u Beogradu.

hotsport.rs/24sata.hr

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter