0
Fudbal

Ćurčić saopštio spisak za Kiprane

Objavljeno: 30.08.13 u 14:34

0473007.73

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da očekuje pobedu protiv Kipra na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i dodao da bi ekipa dobrim rezultatima već u prva četiri meča mogla da trasira put ka završnom turniru.

„Prvi meč u kvalifikacijama je uvek težak. Kiprani su odigrali već dve utakmice, radi se o ozbiljnoj ekipi, koju ne smemo da potcenimo. Očekuje nas teška i veoma zahtevna utakmica“, kazao je Ćurčić na konferenciji za novinare u prostorijama FŠ u Beogradu.

Na spisku igrača nalaze se i dvojica debitanata – Predrag Rajković iz Crvene zvezde i Andrija Živković iz Partizana.

„Živković je u poslednje vreme skrenuo pažnju na sebe. Takav profil igrača nam je neophodan. Kroz prethodne prijateljske i pripremne utakmice manje-više smo stvorili grupu igrača na koju možemo da računamo. Nadam se da ćemo biti na tom, ali i na višem nivou“, poručio je Ćurčić.

On je naveo da će posebnu pažnju posvetiti igračima Partizana i Vojvodine, odnosno, kako da ih psihološki „vrati u život“ posle eliminacija tih ekipa iz baraža za Ligu Evrope.

„Da, mislim da će meč sa Tunom da se odrazi na njih u psihološkom smislu. Imamo tri dana da ih vratimo na pobednički kolosek, kao i fudbalere Vojvodine. To su problemi sa kojima se suočavamo“, zaključio je Ćurčić.

Selektor je dodao da bi čak i transferi igrača u letnjem prelaznom roku mogli da utiču na fudbalere, ali je naveo da oni moraju da nauče da se nose sa pritiskom.

Mladi fudbaleri igraće u kvalifikacijama za EP u Češkoj u Grupi devet, protiv selekcija Italije, Belgije, Kipra i Severne Irske.

„Nismo imali sreće na žrebu, jer nam je iz trećeg šešira došla Belgija koja posle mnogo godina ima odličnu generaciju. Tu je i Italija, a ne smemo da potcenimo ni Severnu Irsku“, zaključio je Ćurčić.

Na spisku se nalazi 23 igrača:

Golmani: Nikola Perić, Predrag Rajković i Đorđe Lazović.
Odbrana: Marko Petković, Nikola Aksentijević, Uroš Ćosić, Uroš Vitas, Uroš Spajić, Nikola Antić, Aleksandar Pantić.
Sredina terena: Srđan Mijailović, Darko Brašanac, Miloš Jojić, Aleksandar Kovačević, Nemanja Radoja, Marko Poletanović, Filip Kostić, Luka Milunović i Andrija Živković.
Napad: Uroš Đurđević, Aleksandar Pešić, Đorđe Despotović i Nikola Stoiljković.

Utakmica Srbija – Kipar biće odigrana 5. septembra od 20 sati u Gornjem Milanovcu pred praznim tribinama. To je prvi od dva meča kazne zbog nereda na utakmici sa Engleskom u Kruševcu u prethodnom ciklusu kvalifikacija.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter