0
Fudbal

Protiv Hrvata sudi Nemac, Austrijanac delegat, a stiže i ‘specijalac’

Objavljeno: 29.08.13 u 11:33

brazil-worldcup-2014

Čelnici Svetske fudbalske federacije (FIFA) saopštili su imena zvaničnika za predstojeću utakmicu između Srbije i Hrvatske. Usled činjenice da je FS Srbije pod specijalnim monitoringom svetske i evropske „kuće fudbala“, nadležni u FIFA su odlučili da za predstojeću utakmicu između Srbije i Hrvatske, koja će biti odigrana 6. septembra 2013. godine u Beogradu, delegiraju i specijalnog posmatrača. U pitanju je Kristof Bauman, koordinator u kabinetu generalnog sekretara ove organizacije.

Iz tog razloga, FS Srbije još jednom apeluje na navijače da ovom prilikom svi zajedno pošaljemo fudbalskoj Evropi i svetu najlepšu sliku iz našeg glavnog grada. Poštujući principe fer-pleja, protivnika i svih aktera igre pokažimo da smo dobri domaćini i organizatori velikih utakmica.

Delegat utakmice Srbija – Hrvatska biće Georg Pangl iz Austrije, a komesar za bezbednost Holanđanin Viljemus van Re. Rad sudija kontrolisaće posmatrač suđenja Jap Ujlenberg, takođe iz Holandije, a sudije meča dolaze iz Nemačke – glavni sudija biće Feliks Brih, pomoćnici Mark Boršč i Stefan Lup, a četvrti sudija Florijan Mejer.

FIFA je odredila i zvaničnike utakmice Vels – Srbija, a koja će biti odigrana 10. septembra u Kardifu. Za delegata meča je određen Egert Magnuson sa Islanda, a za posmatrača suđenja Mihael Luc Frolih iz Nemačke. Za utakmicu u Kardifu nisu određeni komesar za bezbednost i specijalni posmatrač ispred FIFA.

Glavni sudija utakmice Vels – Srbija biće Šimon Marčinjak iz Poljske, a pomagaće mu zemljaci Pavel Sokolnički i Tomaš Liskijevič, dok će četvrti sudija biti Pavel Račkovski, takođe iz Poljske.

hotsport.rs/fss

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter