0
Fudbal

Paunović odabrao za turnir Stevan Ćele Vilotić

Objavljeno: 29.08.13 u 16:11

veljko-paunovic

Prva polovina septembra je već po ustaljenoj tradiciji u kalendaru FS Srbije rezervisana za organizaciju međunarodnog turnira „Stevan Vilotić-Ćele“, na kome se takmiče U-19 selekcije, a ove godine turnir će imati i karakter jubilarnog, jer će se održati dvadeseti put uzastopno. Sastav učesnika i raspored turnira, čini se, nikad nije bio jači nego sada, a gosti našeg saveza biće reprezentacije Francuske, Belgije, Izraela, Mađarske, Ukrajine, koji će se uz naše „orliće“ boriti za trofej najboljeg, koji je lane osvojio Izrael.

Selekciju Srbije sa klupe će predvoditi mladi i ambiciozni stručnjak, Veljko Paunović, a u konkurenciji su fudbaleri rođeni 1995.godine i kasnije, koji će se okupiti u Nedelju, 1.septembra do 17 sati u Sportskom centru FSS i odmah produžiti za Suboticu, gde će se pripremati do starta turnira. Pozive za ovu akciju dobili su sledeći igrači:

Golmani: Miloš Ostojić (OFK Beograd), Rastko Šuljagić (Štutgart), Marko Drobnjak (Borac, Čačak).

Odbrana: Stefan Vico, Nikola Maraš (Rad), Stefan Milošević (Spartak), Branko Jovanović (Crvena zvezda), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Srđan Babić (Vojvodina), Aleksandar Cvetković (BSK, Borča).

Sredina terena: Veljko Simić (Bazel), Nemanja Maksimović (Domžale), Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović (Vojvodina), Milan Spremo (Sloga,Petrovac.na Mlavi), Saša Zdjelar (OFK Beograd), Danilo Pantić, Andrija Živković (Partizan).

Napad: Stefan Ilić (Partizan), Georgije Ilić (Vojvodina), Staniša Mandić (Čukarički), Miljan Škrbić (OFK Beograd).

Selektoru Paunoviću u radu će pomagati Milan Kosanović i Marko Mitrović (treneri), Aleksandar Sarić (trener golmana), Petar Milčanović (kondicioni trener), a u stručnom štabu su još Igor Gačić (tim menadžer), Pavle Maksimović (doktor), Viktor Vujošević i Srđan Branković (fizioterapeuti) i Đorđe Otović (ekonom).

„Orlići“ će se u Subotici pripremati tri dana uoči prve utakmice sa Belgijom, 5.septembra u Subotici, a dva dana kasnije igraju i sa Ukrajinom u Vrbasu. Finale turnira, kao i ostali dueli za konačan plasman, na programu su u ponedeljak, 9.septembra.

„Moramo bez lažne skromnosti da istaknemo i da se pohvalimo, da je turnir „Stevan Vilotić-Ćele“ jedan od najjačih, ako ne i najjači za ovu uzrasnu kategoriju u Evropi. Mi smo ponosni na to što već 20 godina u nizu održavamo sećanje na jednog velikog trenerskog stručnjaka i divnog čoveka, kakav je bio „Čika Ćele“, uzor i idol mnogim mladim generacijama najpre Jugoslavije, a kasnije Srbije. Ove godine imamo fantastičan turnir, na kome će biti dve selekcije finalisti evropskog prvenstva za U-19, Srbija i Francuska, zatim imamo branioca titule Izrael, kao i domaćina narednog U-19 šampionata Mađarsku… Tu su još Belgija i Ukrajina, visoko rangirane selekcije u mlađim kategorijama i posetioci će moći da uživaju u čak devet vrhunskih utakmica na šest stadiona u Srbiji. Konkurencija je nikad jača, a skoro da nije bilo saveza koji nije želeo da učestvuje na turniru…“ – istakao je u ime organizatora, Igor Gačić, tim menadžer mlađih selekcija FSS.

Pored Subotice, koja je već tradicionalno grad domaćin ovom turniru, sa odličnim hotelskim i sportskim kapacitetima, ove godine će učešće u organizaciji uzeti još gradovi Senta, Vrbas, Bačka Topola i Tavankut, a tereni za treninge biće korišćeni još i na Paliću, Kanjiži, Hajdukovu, Čantaviru i Horgošu. Za većinu reprezentacija koje dolaze, ovo će biti i poslednji test uoči predstojećeg prvog kruga kvalifikacija koji se održavaju u oktobru i novembru, a naša reprezentacija imaće i tri sjajne provere pred zvanične duele na UEFA sceni.

„Očekuje nas vrhunski turnir i čast je biti deo jednog ovakvog događaja, na kome su igrala skoro sva značajna imena srpskog fudbala u istoriji. Sastav učesnika je impresivan, svi dueli biće veoma jaki, a nas očekuju tri odlične utakmice u kojima ćemo odlično sagledati na kom smo nivou trenutno posle godinu dana zajedničkog rada. Nismo opterećeni plasmanom, već našom igrom, ali cilj u svakoj utakmici je pobeda i trudićemo se da osvojimo prvo mesto, što neće biti nimalo lako. Kvalifikacije nas čekaju u novembru mesecu, takođe ćemo biti domaćini i sve što radimo usmereno je ka tom takmičenju. Nadam se da ćemo tada moći da računamo i na neke igrače koji u Subotici neće biti sa nama, pre svega mislim na Predraga Rajkovića koji je pozvan za stariju selekciju i Miloša Veljkovića koga smo oslobodili zbog obaveza u Totenhemu. Želeo bih da pozovem sve ljubitelje fudbala na severu Srbije da isprati u velikom broju ovaj turnir, jer će im se pružiti retka prilika da na jednom mestu vide buduće zvezde evropskog fudbala, a u našem sastavu biće i trojica „zlatnih“ momaka iz Litvanije, Maksimović, Gaćinović i Milinković-Savić. Već na startu protiv Belgije očekuje nas sjajna utakmica, dok u Vrbasu protiv Ukrajine domaćin sprema spektakl na stadionu. Radujemo se ovakvim izazovima i uživaćemo u fudbalu naredne nedelje“ – naglasio je Veljko Paunović, selektor U-19 reprezentacije Srbije.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter