FOTO: STARSPORT
in , ,

Đilas za povećanje broja stranaca, Ivković protiv

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Skupština Košarkaškog saveza Srbije na jučerašnjem zasedanju raspravljala je o mogućem povećanju broja stranaca u našim klubovima, ali kako je došlo do velih mimoilaženja u stavovima ova tačka je jednoglasno povučena sa dnevnog reda i odlučeno je da se o tome raspravlja posle Evropskog prvenstva.

Predlog da srpski klubovi pored četiri stranca u svojim timovima mogu da imaju i dva košarkaša koji su sa ovih prostora, ali nemaju naše košarkaško državljanstvo odnosno pored pasoša Republike Srbije imaju i neku od putnih isprava Republika bivše SFRJ odnosno nastupaju za reprezentacije tih zemalja, podržao je predsednik KSS Dragan Đilas, ali je izričito protiv bio selektor Dušan Ivković.

Takođe je predloženo da klubovi mogu u svojim omladinskim sastavima da imaju dva strana igrača kako bi se nadomestio rani odlazak naših talenata u inostranstvo, a naravno i oko toga nije bilo konsenzusa.

Na kraju je zaključeno da bi trebalo da se formira komisija koja će se baviti promenama registracionog pravilnika i Statuta, a koja će potom da iznese predlog na narednoj Skupštini, koja će biti zakazana za kraj septrembra odnosno po okončanju Eurosbasketa.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Đurić: Nije trenutak da pričamo o mojoj ostavci

Lazović se vraća u Vitese?