0
Fudbal

FSS produžio saradnju sa Drulovićem

Objavljeno: 28.08.13 u 21:29

ljubinko-drulovic

Fudbalski savez Srbije (FS S) produžio je danas ugovor o saradnji sa uspešnim selektorom omladinske reprezentacije Ljubinkom Drulovićem. Drulović je ovog leta predvodio nacionalnu selekciju ispod 19 godina do titule prvaka Evrope u Litvaniji i nastaviće da radi sa istom generacijom igrača, ali sada godinu dana starijom, u uzrastu do 20 godina.

Članovi Odbora za hitna pitanja FŠ usvojili su i nagrade za igrače i članove stručnog štaba omladinske reprezentacije, a sistem nagrađivanja izvršen je u skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju.

Takođe, za selektora mlađe kadetske selekcije (do 16 godina) imenovan je Dejan Govedarica, a za selektora ženske omladinske reprezentacije Milan Rastavac.

Odbor za hitna pitanja FS S je u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi analizirao pripremne i organizacione radnje uoči predstojeće utakmice protiv reprezentacije Hrvatske 6. septembra u Beogradu, u kvalifikacijama za prvenstvo sveta.

Predočeno je šta je sve do sada urađeno, kao i koji su osnovni zadaci u danima koji dolaze, a na osnovu svega zaključeno je da FS S, zajedno sa nadležnim državnim organima, u svakom segmentu intenzivno mora da deluje u smeru odlične organizacije predstojećeg važnog susreta.

FSS je preko svog zvaničnog sajta pozvao sve navijače da u što većem broju dođu 6. septembra na stadion Crvene zvezde i podrže reprezentaciju Srbije u važnom duelu, uz poštovanje svih pravila fer-pleja i samih aktera igre.

Takođe, razmatrana je informacija i o prvoj utakmici novog kvalifikacionog ciklusa za mladu nacionalnu reprezentaciju, koja će na putu ka plasmanu na prvenstvo Evrope 2015. godine dočekati 5. septembra u Gornjem Milanovcu selekciju Kipra.

Ovaj meč biće odigran bez prisustva publike zbog kazne UEFA nakon problema viđenih na utakmici baraža prošlog ciklusa protiv Engleske u Kruševcu.

Na današnjoj sednici predloženi su i članovi instruktorske službe FŠ, a čiji je primaran zadatak efikasno delovanje, unapređenje, koordinacija i usavršavanje stručno-pedagoškog rada. To su Zoran Grujić (FS Vojvodine), Mihajlo Jurasović (FS regiona Istočne Srbije), Vladimir Ješić (FS regiona Zapadne Srbije), Dragan Šipka (FS Beograda) i Dragan Pantelić (u ime FS Srbije kao instruktor golmana), a njihovo imenovanje uslediće posle konsultacija sa predstavnicima regionalnih saveza.

Odbor za hitna pitanja FŠ odlučio je da deo prihoda od prodaje ulaznica sa utakmica A reprezentacije uputi onima kojima je u ovom trenutku pomoć preko potrebna, a to su narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

FSS je narodnim kuhinjama u južnoj srpskoj pokrajini pomogao i po odigravanju utakmice Srbija – Italija, oktobra 2011. godine.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter