0
Košarka

Mitrović: Raško je pravi uzor mlađim igračima

Objavljeno: 27.08.13 u 13:17

luka-mitrovic-rasko-katic

Luka Mitrović nije prošao poslednji filter selektora Dušana Ivkovića. Talentovani, dvadesetogodišnji krilni-centar Crvene zvezde Telekom neće biti u prilici da igra za državni tim na Evrobasketu u Sloveniji, ali vreme za radi za njega.

„Činjenica da sam bio u konkurenciji sa našim najboljim igračima mi mnogo znači. Takođe, debitovao sam za seniorsku reprezentaciju na prijateljskim mečevima i za mene je to velika stvar i podstrek da nastavim još više da radim. Nisam se izborio za mesto u timu, ali celokupno iskustvo u državnom timu će mi mnogo značiti. Mlad sam i nadam se da će biti vremena da u reprezentaciji Srbije igram na nekim narednim velikim takmičenjima“ – počeo je priču Mitrović pošto je zadužio novu opremu za trening i uputio se na Zlatibor gde će se staviti na raspolaganje treneru Crvene zvezde Telekom, Dejanu Radonjiću.

„Pomalo sam neočekivano dobio poziv u A selekciju“ – nastavio je da sumira utiske iz reprezentacije Mitrović:

„Bio sam poprilično iznenađen, ali sam se veoma obradovao. Jer, velika je čast za mladog igrača da bude u prilici da radi sa takvim trenerom kao što je Ivković i da trenira sa takvim igračima kao što su ovi momci koji će igrati na Evrobasketu u Sloveniji. Takođe, prijateljske utakmice koje sam bio u prilici da igram u reprezentaciji će mi mnogo značiti i od toga ću sigurno imati veliku korist. Ubeđen sam da će mi sve to mnogo pomoći već ove sezone.“

Poziv u A selekciju Mitrovića je zatekao dok je bio na moru sa devojkom. O odnosu prema dresu sa državnim grbom svedoči podatak da je bez razmišljanja prekinuo letovanje i vratio se u Beograd.

„Do sada sam se uvek odazivao na pozive u reprezentaciju, prisustvovao sam na svim mogućim akcijama mlađih selekcija i to mi je uvek bilo veliko zadovoljstvo. Istina je da me je poziv selektora Ivkovića zatekao na moru, a spakovao sam kofere što sam brže mogao. Nijednog trenutka se nisam razmišljao, jer je velika čast biti u reprezentaciji“ – rekao je Mitrović koji je od ukupno 11 utakmica državnog tima u pripremnom periodu odigrao šest mečeva uz učinak od 2,1 poena, 1,8 skokova i jedne asistencije u proseku.

Selekcija Srbije ovog leta dobila je novi kvalitet u liku Raška Katića. Centar Crvene zvezde Telekom je u kontrolnim utakmicama pružao blistave partije i pokazao da će na EP u Sloveniji biti jedan od stubova našeg državnog tima:

„Raško je samo nastavio tamo gde je stao sa klubom. Njegove odlične partije me uopšte ne iznenađuju. Možda su one za nekog neočekivane, ali pošto sam mnogo vremena provodio sa njim, svakako nisu. Iako ima 33 godine, Raško pokazuje sa kakvim žarom i energijom treba da se pristupa svakom treningu, bez obzira da li je reč o klubu ili reprezentaciji. Za njeganema razlike. On je pravi uzor nama mlađim igračima i velika je sreća što možemo da sazrevamo uz takvog igrača.“

Ovog leta Mitrović nije imao mnogo prilike da se odmori, ali na to se mnogo ne obazire:

„Imam 20 godina, ne mogu da se žalim na bilo kakav umor. Činjenica je da sam celo leto proveo na pripremama reprezentacije, ali očekuju me novi izazovi u Zvezdi. Želim da se svojim radom nametnem treneru Radonjiću i sada ću se fokusirati na klupske obaveze“ – zaključio je Mitrović.

Dolazak Luke Mitorvića na Zlatibor i njegovo priključenje trenažnom procesu označilo je i promene u sastavu ekipe. Ekspediciju crveno-belih napušta Ognjen Dobrić koji će se priključiti treninzima FMP-a.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter