0
Košarka

Kovačić: Zasluženo do medalje

Objavljeno: 27.08.13 u 14:27

slavlje-juniorke-kosarkasice

Selektor ženske juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Kovačić rekao je danas da je bronzana medalja na šampionatu Evropu u Hrvatskoj osvojena zasluženo i dodao da bi ona bila i sjajnija da nije bilo sudijskih grešaka u polufinalu protiv Francuske.

„Imali smo sudijsku krađu u poslednje 22 sekunde protiv Francuske. Medalja je mogla da bude i sjajnija, ali ponosni smo na ono što smo postigli. Posle polufinala nismo spavali, jer čovek tako reaguje kada mu nešto otmu, ali je ekipa pronašla snage i uspela da osvoji bronzu. Mislim da je medalja zaslužena i da ćemo je dugo pamtiti, s obzirom na način na koji smo je osvojili“, rekao je Kovačić na konferenciji za medije u Kući košarka.

On je naglasio značaj fantastične podrške navijača u Vukovaru, koji su sve vreme šampionata bili uz tim.

„Još sam pod tim emocijama. Ovo u Vukovaru se ne zaboravlja, iako sam učestvovao na više od 35 prvenstava. Nismo mogli da prođemo ulicom, stalno su nas zaustavljali, pružali podršku i pričali kako smo im posle 20 godina ulepšali život“.

Najtrofejniji trener u ženskoj košarci sa više od 100 medalja u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji kaže da im ne zna tačan broj.

„Nisam siguran, mislim da ih imam 103 ili 104. Jedino znam da se moja supruga uvek buni, jer će opet imati više posla prilikom brisannja prašine“, našalio se Kovačić.

Prema njegovim rečima osnovni cilj uoči šampionata bio je plasman među prvih osam i opstanak u A diviziji, ali da su apetiti rasli kako je šampionat odmicao.

Kapiten srpskih juniorski Sanja Mandić takođe je naglasila značaj podrške sa tribina.
„Bez njih ne bismo dogurali tako daleko, posebno posle poraza u polufinalu. Bili su sa nama i dali nam dodatnu energiju. Neverovatan je osećaj kada mi ovako mlade dobijamo podršku i posle poraza“, rekla je Mandićeva.

Potpredsednik KS S za žensku košarku Ana Joković rekla je da je bronzanom medaljom juniorki zaokruženo uspešno reprezentativno leto.

„Ženska reprezentacija 22 godine nije igrala u polufinalu nekog prvenstva i niko nije očekivao ovakav uspeh. Obećavali smo dobar rezultat za dve godine i na Olimpijskim igrama u Riju, međutim, uz veliki napor aktuelnog rukovodstva stvari su se promenile. Devojke kao što su Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković pokazale su da MIlica Dabović, Jelena MIlovanović i druge seniorke ne moraju da brinu za naslednice. Cilj nam je da sledimo putokaz Francuske i Španije i nadam se da ćemo sledeće godine ponoviti uspehe ili postići još bolje“, poručila je Jokovićeva.

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojiola je bronzanu medalju na šampionatu Evrope pobedom u meču za treće mesto protiv Holandije sa 57:56, poenima Dragane Stanković uz zvuk sirene.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter