0
ATP

‘Treći čovek’ – Njujorker o Novaku

Objavljeno: 26.08.13 u 17:25

Novak-Djokovic

Novak Đoković će pokušati da osvoji US Open, koji danas počinje, a zbog toga je bio glavna tema u uglednom Njujorkeru, gde je izašla priča o srpskom teniseru na čak devet strana sa naslovom „Treći čovek“.

Između ostalog se u tekstu kaže i sledeće:

„Oni koji ga mrze zovu ga Djokobitch (Đokovibič). Poljski teniser Jerži Janovič kaže da je Novak „fejk“, odnosno kopija monopola koji su imali Federer i Nadal. Đoković će u naredne dve nedelje pokušati da osvoji Ju-Es open u Njujorku. Vraća na mesto gde je nekada bio izviždan.

Veruje 100 odsto u životnu filozofiju – Privlačiš stvari onako kako razmišljaš. Ti si onakav kakve su ti misli.

Novakovo bavljenje tenisom počelo je kao slučajnost. Otac je bio skijaš, porodica je sportski nastrojena, ali reket nije bio deo njihovog repertoara, naročito ne u Srbiji, gde dominiraju kolektivni sportovi. Iz nekog razloga, Vlada je odlučila da izgradi sportski kompleks na Kopaoniku, gde su Novakovi roditelji držali restoran.

Đoković je veoma pobožan. Ne odvaja se od drvenog krsta i brojanice koje je nabavio u Hilandaru. Zajedno sa ocem i braćom, Đoković je 2009. godine obišao Hilandar i tom priliko izjavio:

„Ovo je najsvetije mesto koje sam posetio u svom životu. Po ceo dan smo se molili, šetali, jeli dva puta dnevno… Jednostavno te vraća korenima i sebi samom“.

Novak je i veliki patriota.“

U Njujorkeru je navedeno još mnogo toga, a Đoković je u ovom intervjuu pomenuo i pokojnog patrijarha Pavla.

„Pamtim lep citat patrijarha Pavla, jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala, koji je preminuo 2009. On je bio veoma skroman čovek. Sestra mu je bila bolesna i svakog dana je išao javnim prevozom kako bi je posetio. Nije koristio automobile, i uvek je rado pričao sa ljudima. Jedan mu je dečak tako rekao kako ima sve petice i kako je uspešan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: „To je lepo, čestitam ti. Ali, nisu ocene to što te čini čovekom, već tvoje ponašanje“. Trudim se da to primenim i u životu.“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter