in , ,

Srpski dubl skul u repasažu

_61869291_mmtbolyrowmensdoublesscullsheat3v2

Srpski dubl skul Marko Marjanović i Aleksandar Filipović zauzeo je danas četvrto mesto u kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, pa će priliku za plasman u polufinale morati da traži kroz repesaž.

Marjanović i Filipović trku su završili rezultatom 6:30,12 minuta, a prva dva mesta koja su donosila direktan plasman u polufinale osvojili su čamci Norveške (6:09,59) i Italije (6:12,90).

„Marjanović i Filipović imali su izuzetno jaku grupu u kojoj su Norvežani i Italijani već na startu pokazali da su najozbiljinji kandidati i za titulu. Uprkos tome naš čamac bio je u trci prvih 500 metara. Ipak, kada su ušli u drugu „hiljadarku“ bilo je očigledno da je bilo gotovo nemoguće da u takvoj konkurenciji dođu do jednog od prva dva mesta. Tada su usporili, donevši najbolje moguće rešenje u tom trenutku i sa najmanjim mogućim utroškom energije završili trku“, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Trećeg dana šampionata u noći između ponedeljka i utorka za polufinale veslaće dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Nikola Stojić i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar.

hotsport.rs/tanjug.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Đoković: Volim dane posvećene deci

Džajić: Odlazak Karadžića je očekivan epilog