0
Ostali sportovi

Rodić: Očekujem uspeh na SP

Objavljeno: 26.08.13 u 15:25

kajak

Selektor kajakaške reprezentacije Srbije Miroslav Rodić rekao je danas da očekuje dobre rezultate i uspešan nastup na Svetskom prvenstvu u Duizburgu.

„Sutra krećemo na SP sa 19 takmičara. Naporno smo radili i dobro se spremali. Želimo da potvrdimo kvalitet. Svi su zdravi i nadam se uspehu u Duizburgu“, kazao je Rodić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će na šampionatu sveta imati 13 takmičara u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji.

„Imali smo odlične pripreme, zadovoljna sam formom. Veoma sam ponosna što ću nastupati za Srbiju. Daću sve od sebe i nadama se dobrom rezultatu“, rekla je reprezentativka Srbije Dalma Benedek-Ružičić.

Njen kolega iz nacionalnog tima Marko Dragosavljević rekao je da je srećan što debituje u seniorskoj konkurenciji na SP i dodao da mu je primarni cilj plasman u finale. Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišević istakao je da je cilj te organizacije popularizacija ovog sporta.

„Hoćemo da se kajak vrati gde mu je mesto, otkad postoji nije bilo ovako jake reprezentacije“, poručio je Nišević.

Svetsko prvenstvo u nemačkom Duizburgu održaće se od 28. avgusta do 1. septembra.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter