0
Košarka

foto:kkcrvenazvezda

Ristić: Vreme je za ozbiljan rad

Objavljeno: 26.08.13 u 09:44

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za predstojeću sezonu. Pored novih lica poput Marjanovića, Šilba ili Dženkinsa, tu je i mladi centar crveno – belih Dušan Ristić.

foto:kkcrvenazvezda
foto:kkcrvenazvezda

Da ovaj talentovani centar radi na navijšem mogućem niovu potvrđuje činjenica da je Dajan Radonjić nakon treninga ovog igrača uvrstio u fotografisanje prvog tima.

Imponuje mirnoća sa kojom ovaj košarkaš koji još nema 18 godina pristupa svojim obavezama. Bez euforije, bez velikih obećanja, momak kome mnogi stručnjaci prognoziraju veliku karijeru kao da ima jasnu sliku o tome šta mu donosi rad sa prvim timom crveno-belih.“

„Ne računajući prošlogodišnje pripreme sa FMP, ovo su prve, ali i najozbiljnije koje prolazim u karijeri. Sada smo na nekom vrhuncu, počeli smo da radimo i pet na pet, posle trčanja i teretane. Svi u glavi imamo samo jedan cilj i želju da napredujemo“ počinje priču Ristić.

Ristić vrlo mirno konstatuje da je vreme da treninzi i rad poprime jednu novu ozbiljniju dimenziju.

„Nije to nikakav pritisak, ulazim u ozbiljnu košarku i sada bi trebalo da pojačam rad i nadogradim talenat koji sam pokazao tokom igranja u mlađim kategorijama.“ dodao je mladi košarkaš.

trening

Treninzi sa gorostasima poput Bobana Marjanovića za Ristića predstavljaju novo iskustvo.

„Zasada je tu samo Boban Marjanović, dok se Raško Katić ne vrati iz reprezentacije. Reč je o sjajnim momcima. Bobi je tu za sve i na terenu i oko terena. Malo je takvih igrača u Evropi, tako visokih i snažnih. Pored takvog igrača uvek samo možete da napredujete. U mlađim kategorijama nisam imao priliku da igram protiv nekoga kao što je Marjanović.“ zaključio je Ristić.

hotsport.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter