0
Tenis

Počinje poslednji Gren slem u sezoni

Objavljeno: 26.08.13 u 09:57

Tennis-Us-open-2013

Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu počinje danas, a Srbija će na poslednjem gren slem turniru u sezoni imati osam predstavnika.

Danas, prvog dana 133. Ju Es Opena, na terene Flešing Medouza izlaze Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Janko Tipsarević.

Krunićeva od 17 sati po srednjeevropskom vremenu igra protiv Amerikanke Koko Vandevege, dok je duel Tipsarevića i Urugvajca Pabla Kuevasa treći na terenu broj 17 i mogao bi da počne posle 20 sati.

Jankovićeva se u prvom kolu sastaje sa Amerikankom Medison Kiz, taj meč je treći po redu na Grendstendu i najverovatnije neće početi pre 21.30.

Osim njih, Srbiju će predstavljati Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.

Đoković je postavljen za prvog nosioca i na startu turnira igraće protiv Litvanca Rikardasa Berankisa.

„Mislim da sam odigrao prilično pristojno poslednje dve nedelje. U oba meča koja sam izgubio nisam uspeo da pronađem dodatnu snagu, budem smiren i odigram prave udarce u važnim trenucima. Takve stvari se dešavaju, ali moje samopouzdanje je i dalje na visokom nivou. Osećam da sam u najboljim igračkim godinama i želim da nastavim da igram tenis na ovom nivou“, rekao je Đoković uoči početka Ju Es Opena.

Ukoliko prebrodi startnu prepreku Đoković će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča Benjamin Beker (Nemačka) – Lukaš Rosol (Češka), a projektovani rivali u trećem kolu su Bugarin Grigor Dimitrov i Poljak Lukaš Kubot, u osmini finala Italijan Fabio Fonjini i Francuz Benoa Per, u četvrtfinalu Argentinac Huan Martin Del Potro i Nemac Tomi Has.

Protivnica Ivanovićeve je Ana Tatišvili iz Gruzije, Jovanovski se sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke, a Dolonc protiv Kanađanke Aleksandre Voznjak.

Ju ES Open se završava 8. septembra, titulu u muškoj konkurenciji brani Britanac Endi Marej, a kod dama Amerikanka Serena Vilijams.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter