in , ,

Devet sadnica za devet decenija Radničkog

Meraklije1

Navijačka grupa Fudbalskog kluba Radnički Meraklije predstavila je projekat u kom bi zasadili 9 sadnica u parku Čair povodom 90 godina kluba iz Niša.

Pozitivan primer navijačke podrške voljenom klubu daju pristalice niškog Radničkog Meraklije. Ova grupa je poslala ideju na konkurs „Stvarno važno“ u kojoj je predstavljen projekat po kom bi navijači zasadili 9 sadnica povodom 9 decenija Fudbalskog kluba Radnički.

„Cilj je promovisanje ekologije i zdravog načina života, upoznavanje mladih sa slavnom istorijom Radničkog, kao i podizanje ekološke svesti kod ljudi na stadionima. Pored toga, Meraklije će aktivno učestvovati i u stvaranju pozitivne ekološke politike u gradu, pa će se polako menjati i stereotipno mišljenje o njima kao navijačkoj grupi, gde bi se oni predstavili u jednom drugačijem pozitivnom kontekstu“, kaže Zlatko Stojanović, idejni tvorac projekta.

Kako Stojanović navodi, sadnice bi bile posađene preko puta zapadne tribine stadiona Čair, a ispred svake sadnice biće postavljena tabla na srpskom i engleskom jeziku, sa najznačajnim događajima kluba u toj deceniji.

Navijači imaju i podršku kluba, a da bi se ideja realizovala potrebno je da bude izglasana na konkursu.

Za ovu ideju možete glasati preko ovog linka, a potrebno je da se registrujete preko Facebook profila.

hotsport.rs/južnevesti.com

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Mozes stopama Staridža

Kondogbija u Monaku, Sevilja spremila zamenu