0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Srbija osvojila turnir u Turskoj

Objavljeno: 25.08.13 u 18:46
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Srbije osvojili su „Sport Toto“ turnir u Turskoj nakon što su u trećoj utakmici savladali reprezentaciju domaćina sa 78:72.

Prethodno su izabranici selektora Dušana Ivkovića bili bolji od Hrvatske odnosno Belgije.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića igrali su bolje najvećim delom utakmice, a odlučujuću prednost stekli su u trećoj četvrtini. Turci su u poslednjoj deonici povukli u nastojanju da dostignu vođsto protivnika i prišli na minus tri poena (67:64), ali je sve rešio Nenad Krstić.

Kapiten Srbije postigao je koš u pravom trenutku i bio precizan iz dodatnog slobodnog bacanja za 70:64, pa su srpski košarkaši do kraja rutinski sačuvali vođstvo za zasluženu pobedu.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Krstić sa 17, Raško Katić sa 14 i Stefan Marković sa 11 poena, dok su kod Turaka Omer Onan i Ender Arslan takođe postigli po 11 poena.

U prvom meču poslednjeg trećeg kola Hrvatska je savladala Belgiju sa 77:55.

Konačan plasman: Srbija 3-0, Turska 2-1, Hrvatska 1-2, Belgija 0-3.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić.

Na kontinentalnom šampionatu Srbija će igrati u B grupi, u Jesenicama, sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter