0
ATP

Peđa Krstin osvojio turnir u Novom Sadu

Objavljeno: 25.08.13 u 14:55

Pedja+Krstin

Talentovani srpski teniser Peđa Krstin još jednom je potvrdio da je u velikoj formi osvajanjem ITF Fjučers turnira u Novom Sadu. Krstin je u finalu posle velikog preokreta dobio Francuza Martina Vesa sa 3:6, 6:4, 6:3.

Šesti nosilac na turniru imao je problema na početku meča protiv sedmog – Ves je načinio brejk kojim je uspeo da održi prednost do kraja prvog seta. Ni u drugom Krstin sve do osmog gema nije uspevao da pronađe način kako da neutrališe odličnu igru Vesa, ali je onda „pao“ brejk koji je sve promenio, te je u trećem setu lako poveo sa nedostižnih 3:0.

Krstin je na putu do titule u Novom Sadu pre Vesa eliminisao Bugarina Nejkova sa 6-2, 6-3, da bi zatim bio bolji od Italijana Faga sa 6-2, 6-3, u četvrtfinalu od hrvatskog tenisera Dina Marcana sa 6-4, 7-6(5), a u polufinalu od još jednog bugarskog predstavnika Tihomira Grozdanova sa 6:1, 6:2.

Krstin je već u svojoj prvoj sezoni u profesionalnoj karijeri uspeo je da ostvari napredak od čak 600 mesta. Pre ovog turnira nalazio se na 516. mestu ATP liste, ali će posle ovog trijumfa sigurno obezbediti ulazak među 500 najboljih igrača sveta.

On je ove sezone već osvojio turnir u Kazahstanu, a ovo mu je bilo četvrto finale, pošto je stizao do završnice i u Prijedoru i Beogradu.

Turnir u Novom Sadu igrao se za nagradni fond od 10.000 dolara.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter