in ,

Filipovićeva i Obradovićeva u polufinalu SP

article_2e7958c14b9abe9a_1344077634_9j-4aaqsk

Ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović i Iva Obradović plasirao se danas u polufinale Svetskog prvenstva za seniore u Južnoj Koreji.

Filipovićeva i Obradovićeva su direktan plasman među 12 najboljih posada obezbedile pošto su u kvalifikacijama postigle treći rezultat – 7:22,28 minuta.

Najbolje vreme ostvarila je Velika Britanija (7:15,13), dok je druga bila Rumunija (7:18,47).

Muški dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić nije uspeo da se direktno plasira u polufinale jer je s vremenom 6:43,19 zauzeo drugo mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi iz koje je samo prvoplasirana Španija (6:38,01) otišla među 12 najboljih. Srpska posada će u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu veslati u repesažu.

Ista sudbina očekuje i četverac bez kormilara u sastavu Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar. Teški četverac je u trećoj grupi kvalifikacija ostao prvi ispod crte za direktan plasman u polufinale.

Bio je treći s vremenom 6:10,34 minuta iza čamaca Australije (6:02,84) i Belorusije (6:04,17) koji su se direktno plasirali u polufinale.

„Zadovoljan sam nastupom ženskog dvojca jer je Filipovićevoj i Obradovićevoj ovo bila prva zvanična trka u ovom čamcu u njihovim dosadašnjim karijerama. Bile su u najjačoj grupi kvalifikacija sa Velikom Britanijom, olimpijskim pobednikom iz Londona i Rumunijom, finalistom prošlogodišnjih Igara. Sa Rumunkama su veslale rame uz rame veći tok trke ali je bio dogovor da ne napadaju previše ako imaju polufinalnu „vizu“, tako da se nisu do kraja maksimalno borile za drugu poziciju“, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Drugog dana šampionata na stazi će se od srpskih posada naći samo dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović koji će u noći između nedelje i ponedeljka veslati u kvalifikacijama.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

12.000 dolara za prenos Šerif – Vojvodina

Pakleni finiš Arsenala