0
ATP

Đoković: Nisam izgubio samopouzdanje

Objavljeno: 25.08.13 u 11:56

novak djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da se nalazi u najboljim igračkim godinama i da nije izgubio samopouzdanje, uprkos promenljivim partijama u poslednje vreme.

„Osećam da sam u najboljim igračkim godinama i želim da nastavim da igram tenis na ovom nivou. Tako će biti sve dok telo može da izdrži napore i plamen ljubavi za ovim sportom gori u meni“, rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

Đoković je poražen u polufinalu Montreala i četvrtfinalu Sinsinatija, ali i dalje važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje US Opena.

„Mislim da sam odigrao prilično pristojno poslednje dve nedelje. U oba meča koja sam izgubio, bilo je 7:6 i 7:5 u trećem setu. Nisam pronalazio dodatnu snagu da budem smiren i odigram prave udarce u važnim trenucima. Takve stvari se dešavaju, ali moje samopouzdanje je i dalje na visokom nivou“, poručio je 26-godišnji Beograđanin.

Đoković je igrao u poslednja tri finala US Opena, 2011. je trijumfovao, dok je prošle godine izgubio od Britanca Endija Mareja.

„Marej je igrao na teškim turnirima, nedavno je osvojio Sinsinati i Kanadu, ali ne zbog toga što je imao lak žreb, već je zaista pobeđivao jake igrače“, rekao je Đoković.

On se u petak obratio Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, koja je usvojila rezoluciju i proglasila 6. april za Međunarodni dan sporta.

„To je bilo nešto neverovatno za mene. Bio sam zapanjen jer sam dobio mogućnost da govorim u UN u ime svih sportista“, rekao je Đoković.

Otvoreno prvenstvo SAD na terenima Flešing Medouza počinje sutra, a Đoković će na startu igrati protiv Litvanca Rikardasa Berankisa.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter