0
Tenis

Krstin stigao do finala

Objavljeno: 24.08.13 u 14:56

pedja krstin

Talentovani srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u finale turnira u Novom Sadu nakon što je u polufinalu eliminisao Tihomira Grozdanova iz Bugarske lako i ubedljivo sa 6:1, 6:2.

Krstin, 516. na ATP listi, je na turniru postavljen za šestog nosioca, dok je Grozdanov bio četvrti nosilac i trenutno je 470. igrač na svetu.

Rival Krstinu u borbi za titulu u Novom Sadu biće Francuz Martin Vais, koji je u drugom polufinalu imao dosta problema protiv Bugarina Dimitra Kuzmanova, koga je eliminisao tek posle tri seta 6:3, 6:7, 6:2.  26-godišnji Francuz je trenutno 585. na svetskoj rang listi, a u Novom Sadu je postavljen za sedmog nosioca.

Perspektivni Srbin se u svojoj karijeri već jedno sastao sa Vaisom. Bilo je to u prvom kolu turnira u Grčkoj, početkom aprila ove godine i Francuz je tada slavio posle velike borbe sa 7:6 (3), 7:5.

Krstin je na putu do finala pre Grozdanova eliminisao Bugarina Nejkova sa 6-2, 6-3, da bi zatim bio bolji od Italijana Faga sa 6-2, 6-3 i u četvrtfinalu od hrvatskog tenisera Dina Marcana sa 6-4, 7-6(5).

Krstin je već u svojoj prvoj sezoni u profesionalnoj karijeri uspeo je da ostvari napredak od čak 600 mesta. On je osvojio turnir u Kazahstanu, a ovo će mu biti četvrto finale, pošto je stizao do završnice i u Prijedoru i Beogradu.

Turnir u Novom Sadu igra se za nagradni fond od 10.000 dolara.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter