0
Košarka

Juniorke poražene u triler završnici

Objavljeno: 24.08.13 u 20:05

srbija-kosarka-juniorke-vukovar

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne finala Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina pošto je u prvom polufinalu izgubila od odgovarajuće selekcije Francuske sa 62:60 (22:14, 11:19, 11:10,18:17) pred punom halom u Vukovaru koja je uglavnom bila ispunjena našim navijačima koji su na kraju aplauzom ispratili izabranice Zorana Kovačića.

U potpuno izjednačenom meču pogotovo u drugom poluvremenu, pošto su u prvom Francuskinje imale i 12 poena viška ali je ta prrednost dostignuta, više sreće u samoj završnici su imale protivnice naše selekcije.

Na 30 sekundi pre kraja trećom trojkom Ćorde Srbija je došla do minimalne prednosti (59:60), ali su Francuskinje u sledećem napadu preko Žoane vratile vođstvo na svoju stranu (61:60).

Ostalo je 22 sekunde do kraja meča kada su naše košarkašice krenule u poslednji napad, nakon promašaja Spasojevićeve loptu je uhvatila Lukovićeva koja je prišutu faulirana. Nažalost naša mlada reprezentativka je promašila oba penala, dok je potom na drugoj strani Dambah iskoristila jedno od dva slobodna bacanja. Međutim, bilo je još vremena da se dođe makar do produžetka, ali naše igračice u psolednje četiri sekunde nisu uspele čak ni da upute loptu ka košu Francuskinja.

Najefikasnija u našem timu bila je centar Dragana Stanković koja je uz 21 poen imala i sedam skokova, dok je Aleksandra Crvendakić upisala još jedan „dabl-dabl“ sa 14 poena i 10 uhvaćenih lopti.

U meču za bronzanu medalju juniorke Srbije će u nedelju igrati protiv poraženog tima iz drugog polufinala u kojem se sastaju Španija i Holandija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter