0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Vujošević: Stvaramo tim sa potencijalom

Objavljeno: 23.08.13 u 08:49
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Šampiona ABA lige i Srbije u košarci, beogradski Partizan u narednoj sezoni igraće poput prošle sa izuzetno mladim sastavom. Finansijska situacija najviše je uticala na ovakvu politiku crno – belih.

„Bili smo prinuđeni da prodamo Lučića i da, praktično, popunjavamo tim mladim i talentovanim igračima iz Srbije i iz sveta“ započeo je trener Partizana Duško Vujošević.

Partizan je sinoć otvorio sezonu pripremnih utakmica protiv OKK Beograda, ali u vidu treba imati i činjenicu da ekipa nije kompletna pošto fale igači sa reprezentativnim obavezama.

„Koncept je u da u okviru finansijskih mogućnosti, koristeći činjenicu da je mnogo mladih igrača zainteresovano da dođe kod nas, stvorimo tim koji pre svega dobro radi, ali ima potencijal i veliki talenat.“

Bloga računa međutim uticala je na selekciju igrača.

„Momci dobro rade, ima šansi i da pojedini ostanu, ali kasnimo sa selekcijom. Prošle godine smo napravili osnovni tim, sa idejom da se ove dopuni i poveća kvalitet, tako i podigne prag očekivanja. Ali, zbog poznatih okolnosti došli u smo situaciju da se borimo za golo preživljavanje. Drago mi je što će Partizan preživeti, dišući na škrge.“ kaže Vujošević.

Verbalna podrška kako bivših tako i sadašnjih igrača u teškim trenucima ni u jednom trenutku nije izostala.

„Ponosim se svojim igračima. Nemaju svi istu tačku topljenja, a treba podneti i uspeh i neuspeh“ zaključio je trener crno – belih.

hotsport.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter