0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ubedljiva pobeda nad Hrvatskom

Objavljeno: 23.08.13 u 18:43
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Hrvatsku u Istanbulu sa 88:71 (21:13, 20:22, 21:22, 26:14) na pripremnom tunriru za Evropsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji od 4. do 22. septembra..

Izabranici Dušana Ivkovića su odlično započeli meč. Došli su do vođstva od 16:4, ali su se Hrvati potom konsolidovali i do kraja prvog perioda stigli na -6.

Naši košarkaši su ponovo zaigrali nešto agresivnije i ponovo su došli do dvocifrene prednosti (33:22). Usledio je period malo lošije igre što su „komšije“ iskoristile i ponovo uhvatili priključak. Na poluvreme se otišlo rezultatom 41:35 za selekciju Srbije.

Nakon odmora Hrvati su prišli na samo dva poena zaostatka. Oscilacije u igri oba tima su bile evidentne, pa je Srbija serijom od 7 poena stekla opipljivu prednost, ali je nedugo zatim rival ponovo smanjio na dva poena.

Srbija je u poslednjoj deonici nadigrala protivnika i otišla na nedostižnih 17 poena prednosti. Tada su blistali Nedović i Krstić, kao i Katić.

Najefikasniji u našem timu bio je kapiten Nenad Krstić sa 19 poena i 9 skokova. Centar Raško Katić je dodao 18 poena, a odličnu partiju pružio je i Nemanja Bjelica sa 14 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Sledeći meč naša reprezentacija igra već sutra protiv Belgije od 15.45 časova, dok će poslednju proveru imati protiv domaćina turnira reprezentacije Turske u nedelju od 17 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter