0
Košarka

Juniorke u polufinalu EP, ponovo blistala Crvendakić

Objavljeno: 23.08.13 u 15:27

crvendakic-aleksandra

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina, koje se održava u Hrvatskoj, pošto je u četvrtfinalnom duelu savladala selekciju Rusije sa 72:62 (18:17, 17:10, 18:15, 19:20).

U duelu dve izjednačene reprezentacije naša selekcija je nakon prvog poluvremena imala solidnu prednost od osam poena, pre svega jer je sprečena igra u tranziciji ruskog nacionalnog tima uz odličnu igru nakon postavljene odbrane. Kada se oečivalo da Ruskinje dodaju gas i pokušaju da uhvate priključak došlo je do još boljeg izdanja Srpskinja koje su pri kraju meča došle i do maksimalnih 14 poena razlike (67:53).

Kao po običaju blistala je sada je već izvesno najbolja igračica turnira Aleksandra Crvendakić koja je uz 21 poen imala 15 skokova i šest asistencija, a odličnu pomoć je imala od strane Dragane Stanković koja je upisala 20 poena i devet skokova i Sanje Mandić koja je uz 14 poena imala po šest skokova i asistencija.

U polufinalu reprezentacija Srbije će igrati u subotu od 13.45 časova protiv boljeg iz drugog četvrtfinalnog dvoboja u kojem se sastaju Francuska i Turska.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter