0
Ostali sportovi

Trajković za regionalnu ligu u rvanju

Objavljeno: 22.08.13 u 13:20

aleksandar-maksimovic

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je danas da kako veruje da će taj sport sačuvati olimpijski status i potvrdio da su u toku razgovori sa hrvatskim i slovenačkim savezom o formiranju regionalnog takmičenja.

„Siguran sam de će ostati u olimpijskoj porodici gde mu je i mesto. Veoma su tendenciozne priče da rvanje nema publiku na OI i da je zbog toga skinuto sa programa za Igre 2020. Rvačka takmičenja su uvek izuzetno posećena. Problemi su bili druge prirode, novi predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović koga izuzetno cenim, siguran sam da će sa njima uspešno izboriti i da će promene koje su već ušle u rvanje imati pozitivne efekte na ceo naš sport“, kazao je Trajković.

On je naveo da je jedno od rešenja za popularizaciju rvanja formitanje regionalnog takmičenja.

„Razgovori sa RS Hrvatske i RS Slovenije su u toku. Rvanju je potrebno takvo takmičenje da se na rivalitetu srpskih i hrvatskih klubova podigne medijsko intersovanje“, objasnio je Trajković.

Srpske rvače sledećeg meseca očekuje Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

„Imaćemo četvoricu učesnika, Maksimović i Fris su kandidati za medalje, ostali neka daju sve do sebe. Štefanek i Maksimović su izabrali da idu u kategoriju do 66 kg, poštovali smo ovu odluku, ali će selektor i stručni štab odabrati ko će putovati, u zavisnosti od forme“, dodao je Trajković.

On je pohvalio organizaciju Svetskog prvenstva za kadete koje se trenutno održava u Zrenjaninu.

„Potvrdilo se da je Srbija veoma popularna destinacija u rvačkom svetu i da se kod nas osećaju prijatno, a da je Zrenjanin grad ogromne tradicije u ovom sportu“, zaključio je Trajković.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter