0
Ostali sportovi

foto:sem

Kolevka golfa primila srpske juniore

Objavljeno: 22.08.13 u 16:50
foto:sem
foto:sem

Najbolji srpski juniorski golferi predvođeni nacionalnim kapitenom Nebojšom Lazićem trenutno borave na kampu u Sent Endruzu, u Škotskoj, koji se smatra kolevkom golfa. To je prvi put da naši golferi učestvuju na nekom takvom kampu, što je veliko priznanje za njih.

Priliku da učestvuju na prestižnom kampu dobili su Mihailo Dimitrijević, Ranko Helc i Andrej Stanarević. Ceo program Golf asocijacije Srbije odlučio se za njih trojicu na osnovu plasmana juniora starosti od 16 do 20 godina, a sam program je ostvaren zahvaljujući velikoj podršci Olimpijskog komiteta Srbije.

Sent Endruz je u golfu ono što je Vimbldon u tenisu, a srpski junior prvi put su dobili priliku da rade u takvim uslovima. U sklopu kompleksa nalazi se sedam terena i najpoznatiji ‘Old course’.

Dimitrijević, Helc i Stanarević su u Škotsku otišli prošle nedelje, a kamp traje do kraja ove. Sa njima u kampu radi Bil Mekol, koji je evropska golferska legenda, bivši PGA profesionalac, koji je tokom svoje igračke karijere na Evropskom turu proveo dvanaest godina, a potom već dvanaest godina nosi titulu „Tičing pro“. Od prvog dana radilo se i grupno i individualno, ali po izuzetno jakom vetru. Narednih dana radilo se na svim segmentima udarca, svaki od igrača je izmeren u svim uglovima, brzinama i daljinama.

Zanimljivo je da su posle svakog udarca igrači radili analizu sa trenerom, a to će posebno pomoći našim golferima, koji su se prvi put susreli sa takvim treningom. Tako će ubuduće moći da prepoznaju svoje greške i isprave ih već prilikom sledećeg udarca. Poseban akcenat dat je na opremu koju igrači koriste, a naši junior će uglavnom morati da promene šaftove štapova.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter