0
ATP

Đokovića žreb nije mazio, na Mareja u polufinalu

Objavljeno: 22.08.13 u 19:52

novak-djokovic3

Najbolji teniser sveta Novak Đoković startovaće na gren slem turniru US Open u Njujorku duelom protiv Litvanca Rikardasa Berankisa, određeno je danas žrebom.

Berankis zauzima 126. mesto na ATP listi i biće to njihov prvi međusobni okršaj. Ukoliko očekivano prebrodi startnu prepreku na poslednjem gren slemu sezone, gde učestvuje deveti put i kojeg je osvojio 2011. godine, Đoković će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča Benjamin Beker (Nemačka) – Lukaš Rosol (Češka).

Projektovani rivali prvog nosioca i svetskog broja u trećem kolu su Bugarin Grigor Dimitrov i Poljak Lukaš Kubot, u osmini finala Italijan Fabio Fonjini i Francuz Benoa Per, u četvrtfinalu Argentinac Huan Martin Del Potro i Nemac Tomi Has, a u polufinalu branilac titule Britanac Endi Marej, Čeh Tomaš Berdih i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

U donjoj polovini žreba su Španci Rafael Nadal i David Ferer, Švajcarac Rodžer Federer i Francuz Rišar Gaske, tako da do finala ne mogu da se sastanu sa Đokovićem.

Prošle godine srpski teniser je takmičenje na US Openu završio porazom u finalu od Mareja sa 3:2 u setovima, okršaj je trajao četiri sata i 54 minuta i zvanično je najduže finale u istoriji ovog turnira.

Otvoreno prvenstvo SAD biće održano na terenima Flešing Medouza od 26. avgusta do 8. septembra.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter