0
Ostali sportovi

Radnički predstavio Vasovića

Objavljeno: 21.08.13 u 18:41

vk radnicki

Na današnjoj konferenciji za medije, Vaterpolo klub Radnički predstavio je novog sportskog direktora, Jugoslava Vasovića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije, osvajača bronzane medalje na OI u Sidneju i klupskog prvaka Evrope sa Bečejom.

Njegov glavni zadatak biće da pomogne klubu u organizaciji, pogotovo u unapređenju rada sa mlađim selekcijama.

„Jako mi je drago što sam došao u Kragujevac. Radnički je smatrao da ja mogu da pomognem u ostvarivanju ciljeva prvog tima i prevashodno u razvoju vaterpolo škole. Osnovni cilj nam je da u stvorimo igrače iz Kragujevca koji će postati prvotimci Radničkog, a zatim i reprezentivci Srbije. Imamo odlične uslove i želimo da postanemo veliki vaterpolo centar. Za to nam je neophodan jak prvi tim, dobar rad i pozitivna energija prema vaterpolo klubu, koja se oseća u ovom trenutku“, izjavio je Vasović.

Što se igračkog kadra tiče, Vasović je saopštio da su klub napustili Vojislav Čupić i Đorđe Bašić, a stigli su Srđan Vuksanović iz Vojvodine, Ivan Basara iz Partizana i Miloš Korolija iz mađarskog Debrecina.

„Prvi tim je osvajanjem evropskog trofeja načinio ogroman iskorak, a mi želimo da njihovim stopama krenu i igrači iz mlađih kategorija. Tim povodom doveli smo Dragana Strugara, bivšeg člana velikog broja klubova u državi i povremenog reprezentativca, koji je bio trener mlađih selekcija Srbije, a poslednji angažman imao je u VK Beograd. On će biti odgovoran za rad sa mlađim selekcijama, a uskoro bi trebalo da mu se priključi još jedan trener“, kaže Vasović.

Novi trener Radničkog, Dejan Jovović, koji je na kormilu zamenio Dejana Udovičića, bio je zadovoljan angažovanjem Vasovića.

„Drago mi je da se priča o Radničkom razvija na način na koji svi želimo, pogotovo mi koji smo bili deo tok projekta od samog početka. Dolazak Jugoslava Vasovića na mesto sportskog direktora će nam sigurno pomoći, kako u organizacionom smislu, tako i u radu sa mlađim kategorijama, a sve sa ciljem da jednog dana dobijemo Kragujevčane u prvom timu“, rekao je Jovović.

Posle osvajanja Kupa Evrope, Kragujevčanima su ove godine porasli apetiti na evro-sceni, kao i u domaćem šampionatu, u kojem ovoga puta žele da se domognu trona.

„Prvi tim je dokazao da u Kragujevcu može da se igra vrhunski vaterpolo i da se ostvaruju vrhunski rezultati na evropskom nivou. Ciljevi ništa manji nisu ni ove godine. Pokušaćemo da osvojimo domaće prvenstvo i da se plasiramo u Ligu šampiona, a potom i na fajnal-siks. Sve to bi još više motivisalo decu da se bave ovim sportom“, smatra Jovović.

U ime Upravnog odbora Radničkog, dobrodošlicu Vasoviću poželeo je Danko Vladičić, koji je izjavio da je dovođenje legende ovog sporta pravi potez, uz nadu da će sarađivati na obostrano zadovoljstvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter