0
Ostali sportovi

Poraz od Španije u poslednjoj sekundi, polufinale SP ostalo samo san

Objavljeno: 21.08.13 u 12:09

kadeti-rukomet

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije,primljenim golom u poslednjoj sekundi, ostala je bez polufinala na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Španci su na kraju bili srećnije ruke i slavili 21:20 (12:12) posle 60 minuta velike borbe u čijem većem delu je Srbija vodila i dominirala.

Nakon tajm-auta Aleksandra Brkovića, na tačno minut pre kraja, pri rezultatu 20:20 Nemanja Mladenović je prebrzo pokušao da reši meč, šutnuvši nerezonski preko gola, tako da su Španci imali 40 sekundi da postignu pobedonosni gol, u čemu su uspeli praktično u poslednjoj sekundi, kada je sa pozicije levog beka Garsija opalio, a lopta prošla kroz ruke Dejana Milosavljeva. U završnici, nije bilo raspoloženog igrača u napadu „orlića“ o čemu svedoće i samo tri postignuta gola za poslednjih 19 minuta, kao i desetak propuštenih napada za vođstvo od +2 tokom drugog poluvremena. Velika šansa da se izbori prvo srpsko polufinale u mlađim kategorijama kod muškaraca je propuštena, ostaje borba od petog do osmog mesta. Naredni rival je Norveška.

Odlično je stručni štab kadeta skenirao protivnika, pa je do 15. minuta sve išlo po planu, a Španci su morali na tajm-aut, kada su imali -3 (6:3). Raspucali su se Sretenović i Terzić, a odbrana sa Cuparom na golu je dobro funkcionisala. Prvu krizu u napadu, pratio je i rezultatski pad, pa su Španci serijom 4:0 preokrenuli na 9:8 (21.). Od tog trenutka pa sve do kraja meča, ni jedna reprezentacija više nije imala veće vođstvo od minimalnog, što dovoljno govori o izjednačenosti rivala. Imali su „orlići“ šansu da na odmor odu sa +2, ali se u svlačionice otišlo sa 12:12.

Drugo poluvreme je otvorio Stefan Terzić svojim petim golom za 13:12. Rezultat iz 41. minuta (17:16) nije nagoveštavao da ćemo u poslednjoj trećini meča gledati reviju promašaja i tehničkih grešaka sa obe strane, ali je važnost utakmice očigledno učinila svoje. Gol Srbije je dobro čuvao Dejan Milosavljev, ali lopta za vođstvo od +2 nije htela u gol. Pri rezultatu 17:16,Mladenović i drugovi su propustili tri prilike da se odlepe, a na 18:17 (47.) čak četiri.

Tako se i ušlo u neizvesnu završnicu. Poslednji gol za Srbiju, postigao je Nemanja Mladenović za 20:19 (54:00), koji je kasnije sa dva promašaja i tehničkom greškom, pretvorio u tragičara meča. Nije išlo ni ostalim srpskim bekovima u završnici, pa je balans održavao Milosavljev svojim odbranama. Diskutabilnom odlukom sudija da se ne prizna gol Sretenovića zbog faula u napadu za 21:20 na minut i 50 pre kraja, ušlo se u egal završnicu. I Španci su napravili faul u napadu, pa je Brković na tačno 60 sekundi pre kraja uzeo minut odmora.

No, već posle desetak sekundi, Mladenović je pokušao da sa 10 metara iz dosta nepovoljne pozicije dovede Srbiju u vođstvo. U tome nije uspeo, a kazna je stigla u poslednjoj sekundi…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter