in , , ,

Vučić veruje da će crno – beli platiti porez

vucic

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su država i predstavnici košarkaškog kluba Partizan uložili velike napore kako bi rešili problem oko poreskog duga i dodao da je uveren da će crno-beli izmiriti obaveze.

„Država je napravila veliki napor da pomogne po tom pitanju, kao što je i Partizan uložio veliki napor. Naša poruka je jasna, mislim da će i ljudi iz Partizana reći koliko smo bili pravični. Porez u ovoj zemlji plaćaju svi i izuzetaka neće biti. To pravilo važi za sve“, kazao je Vučić novinarima posle prijema priređenog u čast uspeha srpskih atletičara na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Košarkaški klub Partizan, kojem je blokiran račun od juna, na ime poreza duguje 1,4 miliona evra. Od te cifre oko pola miliona evra je glavnica, a ostatak sume ide na kamate.

„Rekao sam Ivanu Simiću da se zalažem za nultu toleranciju. Nijedan mesec ne smeju prihodi od poreza i akciza da budu manji od 72 milijarde. Ja to neću dozvoliti, nama je potrebna promena svesti i ponašanja. Ubeđen sam da će Partizan platiti porez“, poručio je Vučić.

Prethodnih dana predstavnici Partizana i Vlade Srbije više puta su se sastali kako bi zajednički došli do rešenja problema.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Zrenjanin od danas domaćin EP u rvanju za kadete

Guša: Napravili rezultat i dobili igrače