0
Košarka

Guša: Napravili rezultat i dobili igrače

Objavljeno: 20.08.13 u 15:20

gusa

Selektor muške kadetske košarkaške selekcije Srbije Vanja Guša kazao je da je osvajanjem srebrne medalje na prvenstvu Evrope ekipa ostvarila veliki rezultatski uspeh, ali i pokazala da poseduje kvalitet za budućnost.

„Išli smo tamo po rezultat, to je ipak prvenstvo Evrope. Klinci moraju da nauče da igraju za bodove i medalje, to je sjajno iskuštvo. Napravili smo i rezultat i dobili igrače“, kazao je Guša na konferenciji za novinare u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu.

Kadeti Srbije u finalu kontinentalnog šampionata izgubili su od Španije posle produžetka.

„Dugačko je bilo takmičenje, devet odigranih utakmica. Imali smo sreće sa Francuskom, ali smo bili stegnuti u grupi. Nemate pravo na grešku na tim utakmicama. Posle je sve išlo bolje, dizali smo formu. Četvrtfinale i polufinale smo odigrali fenomenalno. Pokazali smo raskoš i talenat, finale je specifičan meč. Nismo odigrali na nivou, nama su Španci prepustili breme favorita i iskoristili momenat“, kazao je Guša.

On je dodao da su za uspeh kadetske reprezentacije veoma zaslužni i treneri u klubovima.

Direktor muških reprezentativnih selekcija u KSS Dragan Tarlać podsetio je da je kadetska reprezentacija, pre srebra na EP, ovog leta osvojila i zlato na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF).

„Ovo je generacija koja pokazuje izuzetan kvalitet, tek ćemo ući u dublje analize zajedno sa trenerima. Postoje igrači koji će sledeće godine konkurisati za tri različite selekcije. Momci su dostojno reprezentovali srpsku košarku na terenu i van njega“, poručio je Tarlać.

Najkorisniji igrač EP u Ukrajini Stefan Peno priznao je da je svima u ekipi žao što nije osvojila zlatnu medalju.

„Od prvog dana okupljanja zacrtali smo cilj, zlato na EP. Celo leto smo naporno radili, atmosfera je stvarno bila odlična. Biće bolje sledeće godine na Svetskom prvenstvu. Dali smo sve od sebe, izašli na teren i borili se, u tom trenutku Španija je bila bolji protivnik“, zaključio je Peno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter